Hayriye Öğretmenin anısını yaşatacağız haberi

Hayriye Öğretmenin anısını yaşatacağız, Gündem Haberleri.

Hayriye Öğretmenin anısını yaşatacağız haberi
18 Şubat 2022 - 16:51
Hayriye Öğretmenin anısını yaşatacağız, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Sezer Özseven / Aydınlık Gazetesi

Milli Kanal Gönüllülerinden, Vatan Partisi üyesi, Cumhuriyet öğretmeni Hayriye Açıksöz önceki gün hayatını kaybetti.

Türkiye onu Milli Kanal ’ın başlattığı “Digitürk ve Tivibu Kampanyasına” yaptığı desteklerle tanıyor. Cumhuriyet ’in yetiştirdiği işçi, fedakâr ruhlu, özgeci insan tipinin önemli bir örneği olan Hayriye hoca, varını yoğunu milletle paylaşmayı, en büyük sevinç olarak görenlerdendi. Bu sebeple de Milli Kanal ’ın Digitürk ve Tivibu platformlarına girebilmesi için gereklilik duyulan 3 buçuk milyon liranın toplanması esnasında Çanakkale ’de oturduğu evini bağışlamıştı. Hayriye Açıksöz ’ü, onun fedakâr ruhunu en iyi bilenlere sorduk.

‘'MÜCADELEMİZDE BAYRAK OLACAK ’'

Ödev Vakfı Teftiş Kurulu Başkanı Turhan Kısa Ve Öz şunları söyledi:

- Devir Vakfı bağışçımız, Milli Kanal gönüllüsü, Aydınlıkçı Hayriye Açıksöz öğretmeni kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.Biz onu bulmadık, o bizi buldu. "yıllarca sizi izliyorum, Ulusal Kanal Atatürk'ün yolundan dışarı giden milli bir kanal ve ben de milli bir insanım, sizlere güveniyorum.” diyordu. ''Vatanseverlere sesleniyorum, gönüllü olun, yardım olun.” çağrıları yaptı. Katıksız Cumhuriyet kadını, laik ve devrimci Cumhuriyet öğretmeniydi. Her çağrımıza destek verdi, şiddet verdi. Yetmedi, arsa ve yazlık evini, Digitürk seferberliğinde ise oturduğu evi bağışladı. “Varlığımı memnuniyetle bağışladım.” diyordu. Görev Vakfı'nın kuracağını açıkladığı Huzurevini bekliyordu. Biga'da Cumhuriyet Kadınları Derneği ’ni belirlemek için hazırlanıyordu.

Hayriye Öğretmenimizi hürmet ve özlemle anıyoruz. Onu hiç unutmayacağız. Anısı mücadelemizde bayrak olacak, zaferlerle taçlanacak.

''HER ŞEYİNİ MİLLETE VERDİ FAKAT HER ZAMAN BORÇLU HİSSETTİ''

Milli Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, ise şunları söyledi:

- Hayriye Açıksöz öğretmenimiz fedakarlar kuşağındandı. Cumhuriyetin idealist öğretmen örneklerindendir. Aralıksız kendini vatana, cumhuriyete, millete aleyhinde sorumluluk sahibi ve borçlu hisseden bir öğretmendi. Biz takriben 10 yıldır tanışıyorduk. Milli Kanal ’ın ve Tayin Vakfı ’nın genel kurul toplantılarına mutlaka gelirdi. Ulusal Gönüllüsü, aidatını bir defa olsun sektirmedi. Ulusal Kanal ’ın ne ihtiyacı varsa, o gereksinim için varını yoğunu verirdi. Tüm çevresini harekete geçirirdi. Katılmadığı bir kampanya ya da imece olmadı. Birkaç sene önce kaybettiğimiz ablası Necmiye öğretmenimizle birlikte keza Lapseki ’deki yazlıklarını keza Çanakkale ’deki evlerini Görev Vakfı ’mızın, Milli Kanal ’ımızın ve Parlak ’ımızın başarısı için gözlerini kırpmadan bağışladılar. Hayriye öğretmenimiz bununla birlikte Vatan Partisi üyesiydi, TGB gönüllüsüydü. En son 24 Kasım Öğretmenler Günü ’nde görüşmüştük. Her görüşmemizde coşku ve coşkuyla telefonu kapatırdı. Geleceğe dair umutları büyüktü. Atama Vakfı ’nın, Ulusal Kanal ’ın, TGB ’nin başarısı için yüreği çarpıyordu. Biga ’da, Lapseki ’de beraber çok dolaştık. Orada hayırseverliğiyle, vatanseverliğiyle, eğitimci, Atatürkçü kimliğiyle herkesin imrendiği ve saygı duyduğu bir kişilik olarak misal olmuştur. Onu bize bıraktığı miras bu oldu. Atatürk cumhuriyetine, vatana sıkı sıkı sarılmak ve ne dek verse de hep kendini borçlu hissetmek. Her şeyini milletine verdi fakat defalarca kendini borçlu hissetti. Çok faziletli bir insanı kaybettik. Onun bıraktığı mirası ve hedefleri bitirmek öncelikle Devir Vakfı ’mız olmak üzere hepimizin boynunun borcu. Hepimizin başı sağ olsun.

‘'TGB ’YE YÜKLEDİĞİ YÜKÜMLÜLÜK BİZE ŞIDDET VERİYOR ’'

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar, Hayriye öğretmen hakkında şu sözleri söyledi:

- Hayriye öğretmenimiz TGB ’nin tekrar tekrar yanında oldu. Gelecek nesiller için hiç yorulmadan çalıştı. Öğrenmeye de öğretmeye de son nefesine değin devam etti.

- Her görüşmemizde bize görevler verir ve sorumluluklarımızı bitmiş hatırlatırdı. Son konuşmamızda “TGB bu ülkenin umududur.” demişti. Cumhuriyet öğretmeni Hayriye Açıksöz ’ün TGB ’ye yüklediği bu yükümlülük bizlere zorlama veriyor. Hayriye Açıksöz ’ün fedakârlığı, Atatürk ’e ve Cumhuriyet ’e bağlılığı, yolumuzu aydınlatıyor. Öğretmenimizi saygıyla anıyoruz.

‘'GÖZLERİMİ KAPATTIKTAN DAHA SONRA DA BU GÜZELLİKLER DEVAM EDECEK' ’

Hayriye Açıksöz, Sözcü Yazarı Belirlenmiş Çölaşan ’ın “Milli Kanal, Digitürk ’e örtülü tahsis parasıyla girdi” iftirasına meydan okumuş, Milli Kanal ekranlarında “örtülü ödenek benim” dercesine konuşmuştu. “Ulusal Kanal ’ı yıllardan beri izliyorum.” diyen Hayriye Açıksöz, Milli Kanal ’ı neden desteklediğini şöyle açıklamıştı:

- Birincisi, onlar güvenilir ve tekrar tekrar doğruları söylüyorlar. İkincisi, milli bir kanal. Atatürkçü bir kanal. Ben ulusal bir insanım. Atatürk ’ün yolundan dışarı giden bir kanal herhangi bir musibet yapabilir mi? Sadece ulusal konularda yok her konuda bizi bilgilendiriyor. Her vatandaşın ihtiyacı olan bilgileri bize ulaştırıyor. “Bu kanala sahip çıkmak için yıllardan beri Ulusal Gönüllüsüyüz. Varlığımın içinde tek kuruş haram para değil. Hepsini öğretmenlikte, terzilikte alın teriyle kazandım. Ben gözlerimi kapattıktan sonra da Ulusal Kanal ’daki bu güzelliklerin devam edeceğini biliyorum. Bu yüzden tüm varlığımı gönül rahatlığıyla ve büyük bir mutlulukla kanalımıza bağışladım.

Hayriye Öğretmenin anısını yaşatacağız, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum