Meteoroloji gün verdi! İstanbul'a kar geliyor AKOM'dan flaş açıklama

Meteoroloji gün verdi! İstanbul'a kar geliyor AKOM'dan flaş açıklama, Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul ’da çarşamba gününden itibaren etkisini gösterecek olan kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından ek tedbirler alındı.

Meteoroloji gün verdi! İstanbul'a kar geliyor AKOM'dan flaş açıklama
11 Ocak 2022 - 16:11
Meteoroloji gün verdi! İstanbul'a kar geliyor AKOM'dan flaş açıklama,

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul ’da çarşamba gününden itibaren etkisini gösterecek olan kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından ek tedbirler alındı. AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "7 binin üstünde personel ve bin 500 ’ün üstünde araç, iş makinesi hazırlanmış. 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımızı merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz" diye konuştu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, çarşamba günü itibarıyla düşeceğini ve yarın sabahleyin saatlerinde İstanbul ’da karla karmakarışık yağmurun etkin olacağını duyurdu.

Günün ilerleyen saatlerinde kara dönecek

İHA'da yer alan son dakika haberine göre yağışın, günün ilerleyen saatlerinde, bilhassa şehrin yüksek noktalarında, kara dönüşeceği de açıklandı. Bu açıklamaların ardındaki AKOM (Yıkım Koordinasyon Merkezi) Müdürü Serkan Tütüncü, kar yağışı öncesinde ve esnasında yapılacak çalışmalardan bahsetti.

AKOM: 7 bin personel, bin 500 araçla hazırız

Kış dönemi başlamadan önce aksiyon planlarını ve toplantılarını gerçekleştirdiklerini aktaran AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü "Hemen da yapılan uyarılar doğrultusunda bütün birimlerimiz 7/24 esasında vardiya düzenine geçecek ve aksiyonlarımızı, sahada yürütülen çalışmalarımızın koordinasyonunu merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz. Takriben 400 km'lik yol ağımızda 7 binin üzerinde personel, bin 500'ün üzerinde vasıta ve iş makinasıyla sahada gelen Meteoroloji parametrelerini de peşine düşüp takip edeceğiz" dedi.

"Albenili kurtarıcılarımız özel noktalarda bekleyecek"

Yön Belirleme ve Çalışmaların AKOM üzerinden gerçekleştirileceğini belirten Tütüncü, "Cazibeli kurtarıcılarımız özel noktalarda, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuzlu kutularımızı yerleştirdik. bununla beraber direk noktalarda köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi. Onlar da çalışmalarını sahada gerçekleştirecekler" diye konuştu.

"Evsiz vatandaşlar için tesislerimiz devrede"

Hali hazırda çalışmaların devam edeceğini söyleyen Tütüncü, "Kış sezonu öncesinde hazırlıklarımızı tamamlama babında evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk. Negatif hava koşullarında trafikte kalan vatandaşlarımıza veya herhangi bir olumsuzluk yaşanan noktalara mobil büfelerimizi çabuk bir şekilde sevk edeceğiz. Sokak hayvanlarımız için şehrimizin en kutup noktasına dek farklı farklı yerlerde mama dağıtımlarımız, bakım ve çare hizmetlerimiz de bu süreçte devam edecek" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji gün verdi! İstanbul'a kar geliyor AKOM'dan flaş açıklama, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum