Isparta'da kar yağışı hayatı durdurdu! Isparta Belediye Başkanı: Akşama kadar her yere elektrik vereceğiz haberi

Isparta'da kar yağışı hayatı durdurdu! Isparta Belediye Başkanı: Akşama kadar her yere elektrik vereceğiz, Gündem Haberleri.

Isparta'da kar yağışı hayatı durdurdu! Isparta Belediye Başkanı: Akşama kadar her yere elektrik vereceğiz haberi
06 Şubat 2022 - 14:31
Isparta'da kar yağışı hayatı durdurdu! Isparta Belediye Başkanı: Akşama kadar her yere elektrik vereceğiz, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

ISPARTA'da etkili olan kar yağışıyla birlikte metrekareye 83,9 kilogram yağış düştü. Kentte birincil ve orta dereceli okullar, önümüzdeki hafta tatil edildi. CNN TÜRK'te konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen donarak ölme iddiaları ile ilgili olarak, 'Hayır, hayır, hayır. Kuşkusuz pek bir şey yok. Biz evinde doğal gazını yakamayan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına taşıdık. Böyle bir olay muhakkak yoktur.' dedi.

Isparta'ya yaklaşık 4 gündür elektrik verilemedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, CNN TÜRK canlı yayınında kentteki son koşul ve ortaya atılan iddialar için konuştu. Başdeğirmen şunları söyledi:

Perşembe günü yağan 9 saatlik kardan sonradan tabii fakat Isparta'mız çok büyük seviyede Kar yağışı aldı. O günden beri bir takım sıkıntılar yaşadık elektrik hatlarımızda. şu anda 4. günündeyiz. Bugün 400 kişilik ekiple tüm sokaklarımızdaki arızalar giderilmek üzere. Bütün şehrimize enerji verildi, enerji verilmede sorunumuz olmadı. Dışardan gelen hatlar tamir edildi oysa şehir içindeki mahalleler arasında yoğun kar yağışından dolayı kopan tellerin bakımları, tamiratları yapılıyor. Sokak arasında trafikle alakalı sıkıntımız değil. 3200 caddedeki, sokaktaki bütün arterler trafiğe açık.

Yağış devam ediyor mu?
Hayır, yağış devam etmiyor. Oysa Perşembe ve cumadan sonradan yeni bir yağış gelmedi ama Salı akşamı yeni bir kar yağışı bekliyoruz. Şehrimizde elektrik dışında, 2 tane pazar yerimizde büyük zarar meydana geldi. Bir kapalı pazar yerimizin çatısı çöktü, aşağı 20 tane araç hasarlı şekilde çıkarılmayı bekliyor. Biz şu anda o alandayız, hariç tutmak için ekiplerimiz bekliyor. Herhangi bir yaralanma, ölüm gibi durum ortaya çıkmadı. elektrikteki arızalarımız giderilirse şehrimizin herhangi bir sorunu kalmamış olacak inşallah

Ihtiyar bir adamın donarak öldüğü iddiası
Hayır, hayır, hayır. Şüphesiz o kadar bir şey yok. Biz evinde doğal gazını yakamayan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına taşıdık. 'Evimden ayrılmayacağım' diyen vatandaşlarımız oldu, onlara da tüplü ısıtıcılar dağıttık. Sadece bu akşam 2 bin tane tüplü ısıtıcı istek eden herkese, yani evimde ısınamıyorum diyen herkese istediği kadar tüplü ısıtıcı dağıttık.Ve bu böyle bir durum şüphesiz yoktur. Bunlar veri kirliliğinden kaynaklanmaktadır.

'Elektrikler kesilmiş, yollarımız açılmıyor' gibi sözler duyuyoruz, bunlar defalarca veri kirliliğinden kaynaklanıyor. Tedirgin koşul şüphesiz yoktur.

Nerelere elektrik verilmedi?
derhal mahallelerimizin tamamında elektrik var. 44 mahallemiz var, 4 veya 5 mahallede yerel olarak bir takım ara sokaklarda kar ağrılığını çekemeyen tellerin kopmasından kaynaklı arızalar var. Bunları derhal koskocoman ihtimalle akşama kalmadan tamamı tamir edilerek elektrik her eve verilecek.

Elektrik sıkıntısı ne değin sürdü?
55. saatindeyiz. 55 saattir elektriği olmayan evlerimiz var. Hava fazla soğuk, geceleri eksi 7-8'e düşüyor. acilen hava güneşli, inşallah bu karların erimesine de neden olacak. Isparta'ya dışardan hat taşıyan büyük başlıca, örgü dediğimiz beton direklerimizin yüzde 80'i ağırlığı kaldıramayan, kafadan büküldüler. Bunların tamiri birazcık uzun sürdü. Dışardan gelen hatların trafosu Isparta'ya bağlandı. Azıcık işlem çok önemliydi. Isparta'nın içerisinde 40 cm kar var lakin biraz yüksek mahallelerimizde bu 70-80 cm kar oluştu. Son 30 yılın içinde Isparta başta bu değin kar yağışı aldı. Bu da tabii çoğu konuda bize kısa süreli de olsa bir takım sıkıntılar çıkardı.

Açılamayan hiçbir yolumuz değil. Yollarımız trafiğe açık. Bir Takım köylerimizde çok da az olsa bu konudan dolayı elektrik verilemeyen yerler var.

derhal nerelerde egzersiz var?
Isparta'mızın tamamı 4-5 mahallenin dışarıya 400 kişilik ekip çalışmada, 5 mahallemizin içindeler. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntıyı gideriyorlar.

şimdi Isparta'da 1.5 gündür enerji bakanımız Isparta'da, İçişleri Bakan Yardımcımız Isparta'da. Bakanlık aralıksız bizimle iletişim halinde. AFAD Başkanımız Isparta'da...

Burada devletimizin tüm gücü Isparta'da. Sabaha dek AFAD toplantıları ve gereken yönlendirmeleri yapabiliyoruz.
Suyu hiç sıkıntımız olmadan verme imkanımız oldu. Suda hiç sıkıntımız olmadı. Fazla tedbirliydik, devletimizin kurumları da ne eksiğimiz varsa yolladı. elektriğin indirimli olması açık havada vatandaşlarımızın sıkıntısı olmadı.

Isparta'da kar yağışı hayatı durdurdu! Isparta Belediye Başkanı: Akşama kadar her yere elektrik vereceğiz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum