İstanbul'da bıçaklayarak öldürmüştü! Teknoloji doğruca katil 11 yıl sonradan yakalandı haberi

İstanbul'da bıçaklayarak öldürmüştü! Teknoloji doğruca katil 11 yıl sonradan yakalandı, Gündem Haberleri.

İstanbul'da bıçaklayarak öldürmüştü! Teknoloji doğruca katil 11 yıl sonradan yakalandı haberi
22 Ocak 2022 - 15:17
İstanbul'da bıçaklayarak öldürmüştü! Teknoloji doğruca katil 11 yıl sonradan yakalandı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İSTANBUL'da 2011 yılında Beşiktaş stadyumu önünde bıçaklanarak öldürülen Şeref Ergül'ün (38) katil zanlısı yıllar sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün fotoğraftan yüz tanıma sistemi baştan sona yakalandı. Şüphelinin aradan geçen zaman için beyin kanaması geçirerek yüzde 98 engelli duruma düştüğü belirlendi. 11 sene daha sonra yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'ta stadyumu önünde 13 Haziran 2011 tarihinde meydana gelen olayda aşçılık yapan Şeref Ergül, cadde ortasında tartıştığı bir kişi kadar bıçaklanmıştı. Kavgacı olayın arkasından kaçarken, çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Itibar Ergül hayatını kaybetmişti. Polis tarafından o tarihte yapılan soruşturmada polis canice öncesinde olayda hayatını kaybeden Şeref Ergül'ün Taksim'de bir bara gittiğini tespit etti. Yapılan çalışmada barda bulunan E.Ö. adlı kişinin, Şeref Ergül'e bıçaklayan kişinin eşkaline fazla benzediği saptama edilmişti. Bunun üstüne gözaltına alınan E.Ö.,  poliste cinayeti itiraf etmiş, ancak çelişkili ifadeler vermişti. Çıkarıldığı mahkeme kadar tutuklanan E.Ö., polisin çalışması sonucu durum yerinde hiç bulunmadığının saptama edilmesi üzerine 5 ay daha sonra bağımsızlık bırakılmıştı.

Cinayet Büro Amirliğinde faili bilinmez olarak bekleyen dosyayı baştan açan dedektifler, süre içinde büyüyen teknolojiden de faydalanarak reel şüpheliye 11 yıl daha sonra ulaştı. Yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren kişinin 30-35 yaşlarında 65-70 kg ağırlığında 165-170 boylarında erkek olduğu ve şüphelinin durum yerinden taksiye binerek Beşiktaş istikametine içten gittiği emniyet kamera kayıtlarından tespit edildi. Şüphelinin taksiden indikten sonradan bir markete girerek soda alıp çıktığı belirlendi. Şüphelinin soda alırken market emniyet kameralarına yansıyan görüntüleri iyileştirilmiş fotoğraf haline getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü, Veri Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığına gönderildi. Burada kullanılan yüz tanınma sistemi olarak tanıdık  Analiz Merkezi Projesine yüklenen fotoğraflar, arşivde yer alan öteki fotoğraflarla karşılaştırıldı. Sistem,  yüklenen fotoğrafların Muhammet B. ile yüzde yüz benzerlik gösterdiği bilgisini verince harekete geçirildi.

Yüzde 98 engelli olduğu anlaşıldı
Polis,  Eyüpsultan ilçesinde oturduğu saptama edilen Muhammet B.'nin evine baskın yaptı. Oysa Muhammet B.'nin aradan geçen zaman içinde beyin kanaması geçirdiği ve yüzde 98 engelli olduğu anlaşıldı. Muhammet B.'nin hem tavır yetisini en ince ayrıntısına kadar kaybettiği tespit edildi. Ceza Büro Amirliğinde işlemleri yapılan değişken Muhammet B. çıkarıldığı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı faili bilinmeyen Bürosu savcılığından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece Adam öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul'da bıçaklayarak öldürmüştü! Teknoloji doğruca katil 11 yıl sonradan yakalandı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum