İstanbul'da kaçak göçmenlerin barındığı adreslere baskın

İstanbul’da yasadışı göçle mücadele çerçevesinde 14 farklı şok evine düzenlenen operasyonlarda farklı uyruklularda 95 düzensiz göçmen yakalandı. Baskınlarda, bu göçmenlere evini kiraya veren 10 mülk sahibi ile yine kaçak göçmenlere sahte belge düzenleyen 6 İranlı gözaltına alındı.

İstanbul'da kaçak göçmenlerin barındığı adreslere baskın
22 Aralık 2022 - 09:47
İstanbul’da kaçak göçmenlerin barındığı adreslere baskın, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: İstanbul’da yasadışı göçle mücadele çerçevesinde 14 farklı şok evine düzenlenen operasyonlarda farklı uyruklularda 95 düzensiz göçmen yakalandı. Baskınlarda, bu göçmenlere evini kiraya veren 10 mülk sahibi ile yine kaçak göçmenlere sahte belge düzenleyen 6 İranlı gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde konut ve iş yerlerini, Türkiye’de kaçak durumda bulunan yabancı uyruklu şahıslara kiralayan veya bu şahısları ikametlerinde barındıran ev sahiplerine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalar neticesinde Bağcılar ve Esenyurt ilçelerinde kaçak göçmenlerin barındırıldığı 14 farklı şok evi adresi belirlendi. Söz konusu şok evlerine 6 Aralık ile 20 Aralık tarihleri arasında operasyon düzenlendi. Baskınlarda farklı uyruklara mensup 95 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı.
Söz konusu şok evlerinde koğuş şeklinde ranza sistemlerinin kurulduğu, şüpheli ev sahibi, emlakçı ve aracı şahsıların, kaçak göçmenlerin ülkemizde barınmalarını sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Tespiti yapılan ev ve işyeri sahibi 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, bu kişilere evlerde barındırılan kaçak göçmen başına 2 bin 574 lira olmak üzere, toplamda 244 bin 530 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca operasyon düzenlenen 14 adres ise mühürlenerek faaliyetine son verildi.
Çalışmaların devamında “Resmi Belgede Sahtecilik” suçuna yönelik yapılan araştırmalar sonucunda, Beyoğlu’nda belirlenen bir adrese çok sayıda yabancı uyruklu şahsın giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Söz konusu işyerine 18 Aralık’ta düzenlenen operasyonda İran uyruklu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerinden 6 adet pasaport ele geçirildi. Yapılan incelemeler sonucu 2 pasaportun sahte olduğu, 1 pasaportun üzerinde sahte giriş-çıkış damgaları olduğu, 3 pasaportun ise geçerliliğini yitirdiği tespit edildi. Yakalanan şüpheli şahıslardan 3’ü hakkında “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan adli işlem başlatılırken, işlemlerin tamamlanmasının ardından 6 şüphelinin sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildiği öğrenildi.
Ayrıca yakalanan 95 kaçak göçmen hakkında sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı aktarıldı.

Detaylı bir şekilde, İstanbul’da kaçak göçmenlerin barındığı adreslere baskın başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum