İstanbul'da tezgahlarda ançuez bolluğu yaşanıyor fakat fiyatlar yüzleri güldürmedi haberi

İstanbul'da tezgahlarda ançuez bolluğu yaşanıyor fakat fiyatlar yüzleri güldürmedi, Gündem Haberleri.

İstanbul'da tezgahlarda ançuez bolluğu yaşanıyor fakat fiyatlar yüzleri güldürmedi haberi
04 Şubat 2022 - 17:14
İstanbul'da tezgahlarda ançuez bolluğu yaşanıyor fakat fiyatlar yüzleri güldürmedi, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İSTANBUL ’da balık tezgahlarında ançuez bolluğu yaşanıyor, hamsi 30-35 liradan satılıyor.

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava balık tezgahlarına bolluk olarak yansıdı. Karaköy Balıkçılar Çarşısı ’nda balık çeşitliliği göze çarparken, bilhassa hamside bereket yaşandığı gözlendi. Tezgahlarda ançuez, mezgit ve istavrit 30-35 liradan satılıyor.

Lüferin arkasında hamside bereket başladığını gösteren balıkçı Samet Balyemez, "Tezgahlarda şu an ançuez bolluğu var. Geçen hafta yağan kar yağışı sonucu hamsi yüzeye çıkmaya başladı. Geçen sene lüfer yoktu, bu sene lüfer bolluğu yaşandı. Lüferin azalmasının ardından hamside bolluk başladı. Yurttaş da en fazla hamsiye istek gösteriyor. Hamsi şu lahza 30-35 liradan, istavrit 30 lira, mezgit 35 liradan satılıyor. Sezonun kapanmasına takriben 1 buçuk ay kaldı, fiyatların bu şekilde gideceğini düşünüyorum" dedi.



Lüfer gitti ançuez geldi
Lüferin yerini hamsiye bıraktığını açıklayan Yavuz Durmaz isimli balıkçı ise "Geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışının peşinde hamsi, istavrit ve sarıkanat bol gelmeye başladı. Hamsi 30-35 liradan satılıyor. 1 ay önce bolluk yaşanan lüferde fiyatlar 40 liraya kadar düşmüşken şu lahza adam başına 90-100 liraya yükseldi. En çok ançuez, çinekop ve istavrit satılıyor. Balık genellikle bu sene kısıtlı geldiği için fiyatlarda da fazla başkalaşım olmaz" diye konuştu.

İstanbul'da tezgahlarda ançuez bolluğu yaşanıyor fakat fiyatlar yüzleri güldürmedi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum