JAK timinden Keltepe Kayak Merkezinde arama kurtarma tatbikatı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olmayı hedefleyen Karabük’teki Keltepe Kayak Merkezinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) tarafından arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

JAK timinden Keltepe Kayak Merkezinde arama kurtarma tatbikatı
14 Ocak 2023 - 17:53
JAK timinden Keltepe Kayak Merkezinde arama kurtarma tatbikatı, Anlık Son dakika haberinden alınan bilgilere göre: Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olmayı hedefleyen Karabük’teki Keltepe Kayak Merkezinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) tarafından arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Senaryo gereği telesiyejin arızalanması sonucu vatandaşın telesiyejde mahsur kalarak donma tehlikesi ile karşı karşıya kalması olayı Jandarma Arama Kurtarma Timlerine bildirildi.
Olay yerine gelen ekipler mahsur kalan vatandaşı, halatlar yardımıyla emniyetli bir şekilde telesiyejden kurtardı. Öte yandan yoğun kar ve sis nedeniyle arazide kaybolan vatandaşı arama tatbikatı da yapıldı.
Arama kurtarma köpeklerinin katıldığı tatbikatta, kaybolan ve soğuktan donmak üzere olan vatandaşın yeri tespit edilerek ilk müdahalesinin ardından sağlık ekiplerine teslim edildi.

Detaylı bir şekilde, JAK timinden Keltepe Kayak Merkezinde arama kurtarma tatbikatı başlıklı haberin detayları ve bilgisi verildi. Benzer haberlere aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum