Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı vuracağı tarihi açıkladı Rusya'dan jet izah etme haberi

Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı vuracağı tarihi açıkladı Rusya'dan jet izah etme, Gündem Haberleri.

Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı vuracağı tarihi açıkladı Rusya'dan jet izah etme haberi
28 Ocak 2022 - 11:46
Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı vuracağı tarihi açıkladı Rusya'dan jet izah etme, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'yı şubat ayında işgal edebileceği uyarısında bulundu. Rusya'dan gelen son dakika cevabında savaştan yandan olmadıkları vurgulandı

BBC'nin haberine tarafından, Beyaz Saray Milli Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir olanak var" dediğini paylaştı.Horne, "Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Öteki yana, Ukrayna yönetiminin Biden'ın Zelenskiy ile görüşmesinin "iyi gitmediği"nden şikayetçi olduğu ileri sürüldü.

CNN ’in haberine tarafından, üst seviye bir Ukraynalı yetkili, tarafların mümkün bir Rus saldırısının risk düzeyi konusunda anlaşamadığı için görüşmenin iyi gitmediğini aktardı.

Ukraynalı yetkili, Biden'ın bir Rus saldırısının eli kulağında olduğu uyarısına, Zelenskiy'nin "Rusya'dan kaynaklı tehdidin tehlikeli oysa süresiz olduğu", "bir saldırının yapılacağının belirli olmadığı" şeklindeki pozisyonunu baştan dile getirdiğini ifade etti.Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın mülâkat sırasında Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin ortak ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla karşılık vermeye hazırlanmış olduğunu ilettiği belirtilmişti.

Rusya'dan tanımlama: Çıkarlarımızı koruyacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya savaş istemiyor. Oysa çıkarlarımızın göz ardı edilmesine müsade veremeyiz" dedi. Lavrov keza ABD ile diplomatik misyonlar arası yaşanan krize karşın, "Krizin çözümü için komisyonların toplantısı 2 hafta içinde gerçekleştirilecek" dedi.

Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'yı vuracağı tarihi açıkladı Rusya'dan jet izah etme, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum