Kamu işçilerine ilave ödeme ne vakit kaç para yatacak tarih belirlenmiş oldu haberi

Kamu işçilerine ilave ödeme ne vakit kaç para yatacak tarih belirlenmiş oldu, Gündem Haberleri.

Kamu işçilerine ilave ödeme ne vakit kaç para yatacak tarih belirlenmiş oldu haberi
28 Ocak 2022 - 15:51
Kamu işçilerine ilave ödeme ne vakit kaç para yatacak tarih belirlenmiş oldu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lik ek zammın peşinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ek zammın ulus işçilerine de verileceğini duyurdu. Peki halk işçilerine ilave ödeme ne zaman, kaç para yapılacak? Kimlere ilave ödeme yapılacak? İşte memur ve emekli ilave ödemesinde son durum

Ek zam ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar yapıldı. Memur ve emekli ücret zammı ocak ayı içerisinde netleşti. Bu zammın ardından ilave zam ile ilgili yorumlama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya meydana çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artma daha ek ediyoruz. ’ Dedi. Peki, ek zam ne zaman yatacak, kimlere verilecek?

Ilave zammın kimlere verileceği merak ediliyor. Ek zam ile ilgili müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre açıklandı. Memur ve memur emeklilerine bahşedilen yüzde 2,5'lik ilave zammın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ek zammın ulus işçilerine de verileceğini duyurdu. İşte ayrıntı

Ek zam kimlere verilecek: 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın açıklaması şu şekilde:

Burada bir müjde de, işçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üstüne ortaya meydana çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir yükselme daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz. Takriben 700 bin halk işçisini aracısız ilgilendiren bu çoğalma için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır.İşçi ücretlerine yaptığımız bu ek artışın şimdiden uğurlu olmasını diliyorum.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, devlet işçilerine de memurlara yapıldığı gibi ilave zam yapılacağını belirterek, "Memur emeklileri ve memurlara 2,5 puan ilave zam yapıldı. Aynısını bize de verecekler.

Aynısını Tahvil-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ek zam ne vakit yatacak: Kamu işçilerine verilecek ilave zammın şubat ayında hesaplara yatırılması bekleniyor. Oysa konuyla ilgili az önce izah etme gelmedi. İlerleyen günlerde bakanlık kadar izah etme yapılacak.

Kamu işçilerine ilave ödeme ne vakit kaç para yatacak tarih belirlenmiş oldu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum