''Kiramıza destek eder misiniz' diye bağıran yaşlı çift Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Hakiki farklı çıktı haberi

''Kiramıza destek eder misiniz' diye bağıran yaşlı çift Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Hakiki farklı çıktı, Gündem Haberleri.

''Kiramıza destek eder misiniz' diye bağıran yaşlı çift Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Hakiki farklı çıktı haberi
22 Ocak 2022 - 17:20
''Kiramıza destek eder misiniz' diye bağıran yaşlı çift Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Hakiki farklı çıktı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

sosyal medya dün gece Kadıköy'de oldukları kayıtlı yaşlı çiftin sokakta 'kiramıza destek eder misiniz' çığlıklarının yer aldığı videoyu konuştu. Herkes aileye ulaşmaşa çalıştı. Fakat gerçek ayrı çıktı. Çiftin konut sahibi olduğu, engelli maaşı, elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım aldığı ortaya çıktı.

Sosyal medyayı ayağa kaldırıp herkesin yüreğini sızlatan yaşyı çift işinin altından bambaşka bir şey çıktı. İstanbul Ataşehir Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sık sık paylaşılan "Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize takviye eder misiniz? Çok kuvvet durumdayız." içerikli videoda bulunan kişilerle ilgili alıştırma gerçekleştirildiği belirtildi.

Ataşehir'de kendi evlerinde oturuyorlar
Görüntülerde bulunan çiftin, Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına belirtilmiş bulunduğu ifade edildi.

Engelli aylığı, elektrik yardımı ve nakdi takviye alıyormuş
Açıklamada, F.D'nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı, hem son bir yılda kendisine Kaymakamlık kadar 1700 lira nakdi yardım yapıldığı kaydedildi.

Engelli aylığı olarak 661 lira bölge H.K. isimli kadına ise son bir yılda Kaymakamlıkça 1611 lira nakdi takviye yapıldığı belirtilen açıklamada, bu şahısların toplamda 1652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.

'Dilencilik yerine getirmek ve yaptırmak'tan çok sayıda kaydı var
Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında "dilencilik yerine getirmek ve yaptırmak" eylemlerinden çoğu kere idari operasyon yapıldığı kaydedildi.

''Kiramıza destek eder misiniz' diye bağıran yaşlı çift Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Hakiki farklı çıktı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum