KOMEK kayıt 2022 başvuru tarihleri online başvuru açıldı mı?

KOMEK kayıt 2022 başvuru tarihleri online başvuru açıldı mı?, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara iş kazandırmak için eğitim verdiği KOMEK kurs kayıtları 18 Ocak'ta başladı, 30 Şubat'a dek devam edecek.

KOMEK kayıt 2022 başvuru tarihleri online başvuru açıldı mı?
18 Ocak 2022 - 15:47
KOMEK kayıt 2022 başvuru tarihleri online başvuru açıldı mı?,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara iş kazandırmak için eğitim verdiği KOMEK kurs kayıtları 18 Ocak'ta başladı, 30 Şubat'a dek devam edecek. Online yapılan KOMEK kurs başvuru ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde. Peki KOMEK kursları bedava mi, KOMEK kurs başvurusu nasıl yapılır, KOMEK kurs başvurusu formu yükleme ekranı

KOMEK kurs kayıtları için uygulama işlemleri 18 Ocak'ta online olarak  başladı. 15 gün sürecek tescil tarihleri 30 Ocak'ta sona erecek. Başvurular yoluyla onlarca bedava kurs, vatandaşlarla buluşuyor. Bahar dönemi hafta içi dersleri 14 Şubat 2022 ’de başlayıp, 10 Haziran 2022 ’de sona erecekKOMEK uygulama ‘www.konya.bel.tr ’ ve ‘www.komek.org.tr ’ adreslerinden doldurulacak. İşte, KOMEK kurs kayıtları hakkında merak edilen bazı bilgiler...

 15 gün sürecek kayıt tarihlerinin vakit aralığı ise şöyle; 18 Ocak-30 Ocak 2022 tarihleri aralarında başvuruların alınacağı bahar dönemi hafta içi dersleri 14 Şubat 2022 ’de başlayıp, 10 Haziran 2022 ’de sona erecek. Hafta sonu dersleri ise 19 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 12 Haziran 2022 ’de sona erecek. 15 hafta sürecek eğitimlerin başvuruları ise http://www.komek.org.tr/ linkinden yapabilirsiniz.

KOMEK'e nasıl tescil olunur: KOMEK kayıtları online olarak http://www.komek.org.tr/ adresinden yapılmakta olup, ön kayıt oluşturulmasıyla belli tescil için elkart ile gitmeleri gerekmektedir. Elkart ile gidilerek kaydın kesinleşmesi ile kursa başlamanız muhtemel.

Kimler dilekçe yapabilir: KOMEK kurslarına başvuru formu edebilmek için üst yaş sınırı olmaksızın herkes başvuru yapabilir. Daha Alçak yaş sınırı ise zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış herkesi kapsar. Konya ’da yaşamış herkesin başvurabileceği bu kurslara; ister ev hanımı, ister çalışan; ister öğrenci cümbür cemaat katılım sağlayabilir.

KOMEK nedir:  KOMEK; Konya ’da yaşamış tüm vatandaşlara hitap eden, şahısların mesleki ve sanatsal alanda ekipman kazandırarak hayata hazırlar. 2004 yılında 3 öbür merkezde kurulan KOMEK; şu an 47 kurs merkezi ve 22 ASEM kurs merkezi almak üzere 69 kurs merkezi ile eğitim vermektedir.

2004 yılından günümüze toplamda 440 branşta eğitim verildiği, eğitim verilecek branşların ise talebe ve ihtiyaca tarafından kurs açılmaktadır.

Elkart niçin gereklidir?

Elkart Konya ’da ulaşım için kullanılan ve elektronik bir karttır. Bu kart toplu taşımada kullanıldığı gibi KOMEK kurslarında da işe gelmeme takibi için kartınızın tanımlanması gerekmektedir. Bu kartın kullanımı ile elkartınızdan ödenti kesilmediğini de belirtmekte üstünlük var.

Ansızın pozitif kurs seçilebilir mi: Komek kurslarına tescil olmak istiyorsunuz ve benzer anda birden pozitif kurstan eğitim elde etmek istiyorsanız KOMEK ’te bunun da çözümü var. Tercih ettiğiniz kursların, saatleri ve günleri eşit gelmediği sürece; KOMEK ’te 2, ASEM ’ler de 3 branşa dek kursa gidebilirsiniz.

Kurslara devam zorunluluğu var mı: KOMEK kurslarından birine katıldıysanız ve eğitim aldığınız programın modülün toplamının 5/1 ’i dek işe gelmeme yaptıysanız, KOMEK kurslarından bir yıl süreyle yararlanmanız mümkün değildir. Modülsüz olan programlarda da işe gelmeme yapıldığı takdirde o kurstan başarısız sayılır.

Kurs sonunda sertifika veriliyor mu: Kurs sonunda MEB tasdikli sertifika verilmektedir. Bu sertifikalar ülkemizin her uygun ve anlaşmalı ülkelerde geçerlidir.

KOMEK kayıt 2022 başvuru tarihleri online başvuru açıldı mı?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum