Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayın davasında kavga çıktı: Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayın davasında kavga çıktı: Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz, Konya'da benzer aileden 7 kişinin öldürüldüğü durum öncesi Dedeoğulları ile komşuları Keleş ailesi aralarında yaşanan kavgayla ilgili 2'si tutsak, 9 kişinin yargılandığı.

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayın davasında kavga çıktı: Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz
14 Ocak 2022 - 19:25
Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayın davasında kavga çıktı: Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz,

Konya'da benzer aileden 7 kişinin öldürüldüğü durum öncesi Dedeoğulları ile komşuları Keleş ailesi aralarında yaşanan kavgayla ilgili 2'si tutsak, 9 kişinin yargılandığı davada arbede çıktı. 

Konya'da geçen yıl 30 Temmuz'da saat 19.00 sıralarında Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta oturan Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine, 2010'dan beri husumetli olduğu alt komşusu Lütfi Keleş'in kayınbiraderi Mehmet Altun geldi.

Bahçede aileyle konuşan Altun, daha sonra poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barıştırma (31) Dedeoğulları öldü. Olayın ardındaki kiraladığı araçla kaçan Altun, 4 Ağustos'ta özel harekat ekiplerince memleketi Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi'nde arazi taramasında yakalandı.

Silahlı saldırıdan önce, geçen mayıs ayında Dedeoğulları ile Keleş ailesi aralarında çıkan kavgaya karışan tutsak Lüfti Keleş, yeğeni Ali Keleş ile tutuksuz eşi Ayşe Keleş, oğlu Ali Keleş, kardeşi Veli Keleş, yeğeni İbrahim Keleş, akrabası Yahya Çalık, Ali Çalık ve Ramazan Çalık'ın 'bile bile yaralama', sopa kullanıldığı için 'silahla kasten yaralama' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 8'inci Ağır Canice Mahkemesi'ndeki yargılanmalarına başlandı.

Konferans salonunda gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar SEGBİS yöntemiyle katılırken, öteki 7 sanık da salonda hazırlanmış bulundu. Öldürülen Yaşar Dedeoğulları ve ailesinden tek sağ kalan oğlu olan ve silahlı saldırının olduğu gün yaşadığı İngiltere'ye gitmek için yola çıkan Çetin Dedeoğulları ile yakınları da duruşmayı salonda izledi.

Sanıklar kavgayı anlattı

Duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonradan savunmalarına geçildi. Sanıklardan Ali Keleş (24) savunmasında mayıs ayında yaşanan tartışma olayını şöyle anlattı:

''Arife günü amcam Lütfi Keleş'in evine gittim. İftardan daha sonra sigara içmek için evin önüne çıktık. Uzlaşma Dedeoğulları gözümüze ışık tuttu. Biz uyardıktan sonra bize küfretmeye başladı. Tekrar uyardık ama devam etti. Üzerimize içten yürüdü. sonradan Dedeoğulları ailesinden çıkanlar oldu ve bize saldırdı. Amcam Lütfi Keleş sesler üstüne dışarı çıktı. Arkasından yengem geldi ve onları darbetmeye başladılar. Bana ilk Barıştırma vurdu. sonradan 1 el silah sesi duyduk. Kimin ateş ettiğini görmedim. Yalnızca Yaşar Dedeoğulları'nın 'Hepinizi öldüreceğim' dediğini duydum. Elinde tüfek vardı.''

Lütfi Keleş de kavgayı parçalamak için çıktığını öne sürerek, ''İftardan sonradan akarsu içiyorduk. Çocuklar çayı alarak dışarı çıktılar. 15-20 dakika sonradan sesler gelmeye başladı. Dışarı çıktık. Birbirlerine bağırarak küfürler ediyorlardı. sonradan ağız dalaşı çıktı. Ben ayırmaya gittim. Ben de yumruk yiyince, Serpil'in elindeki sopayı alıp, ben de onlara vurdum. Kavga 5 dakika oysa sürdü'' diye konuştu.

Ali Çalık, ''Ben durum yerine daha sonra gittim. Polis ve ambulans vardı. Kavga etmeye gitmedim'' dedi.

Ayşe Keleş de savunmasında, ''10 gün önceki olayda ben vardım. O olayda davacı olan taraf bendim. O günden bugüne hiç tartışma olmadı. Durum günü de açık havada seslere çıktım. Önce eşim, sonradan ben durum yerine gittim. Ayırmaya çalışırken Serap kafama vurdu. Eşim de beni korumak için savundu. Ben o sırada hala ayırmaya çalışıyordum. daha sonra kavga ayrıldı'' diye konuştu.

Arbede çıktı

Yahya Çalık, ''Ben o gün beni arayan olmadı. Benim tarlam Dedeoğulları ve Keleş ailesinin evine 1 kilometre uzaklıktadır. Ben günde 5-6 sefer tarlama gitmek için evlerinin önünden geçiyordum. Tarlama gidecek başka da yol yok. O gün akşam saat 21.30 gibi de tarlama suyu kapatmak için gittiğimde, topluluk olduğunu gördüm. Yoldan geçemediğim için arabadan aşağı indim. 'Ne oluyor kardeşim' diye seslendim. daha sonra bana da saldırdılar ama kimin saldırdığını bilmiyorum'' dedi.

Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz

Yahya Çalık, savunmasına devam ettiği sırada Çetin Dedeoğulları ayağa kalkıp, ''Senin Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz'' diye bağırdı. Bu sırada Dedeoğulları ailesinin öteki yakınları da karşı çıktı. Aralarından bazıları sanıklara ellerindeki plastik su şişelerini fırlattı ve hücum etmek istedi. Polis de müdahale edince arbede çıktı. Sanıklar salondan çıkarıldı. Dedeoğulları'nın yakınları da adliyeden uzaklaştırıldı.

Mahkemeye bir süreliğine ara verildi.

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayın davasında kavga çıktı: Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum