'Kovuldu' denmişti! Milyonları duygulandıran Dilara öğretmenle ilgili Ulusal Eğitim tanımlama yaptı: Meğer... haberi

'Kovuldu' denmişti! Milyonları duygulandıran Dilara öğretmenle ilgili Ulusal Eğitim tanımlama yaptı: Meğer..., Gündem Haberleri.

'Kovuldu' denmişti! Milyonları duygulandıran Dilara öğretmenle ilgili Ulusal Eğitim tanımlama yaptı: Meğer... haberi
05 Şubat 2022 - 13:23
'Kovuldu' denmişti! Milyonları duygulandıran Dilara öğretmenle ilgili Ulusal Eğitim tanımlama yaptı: Meğer..., Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Öğrencisinin doğum gününü kutladığı anları sosyal medyada paylaşmasının ardındaki viral olan Dilara öğretmenin devir yerinin değiştirildiği açıklandı.

İstanbul'da Dilara isimli bir oku öncesi öğretmeni, öğrencisinin videosunu sosyal ağ hesabında yayınlamasıyla viral oldu. İbrahim isimli öğrencisinin, doğum gününün kutlanmasının arkasında annesinin elini öpmesi, milyonlarca kişiyi duygulandırdı. Dilara hoca videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak öğrencisinin mutluluğuna karşılıklı oldu.

Öğretmeni paylaşımda "Şu videonun bana yaşattığı duyguları katiyen tanım edemiyorum. O annesine minnet doymuş bakışı, saygısından elini öpüşü, sevincin ışıltısı… Gerçekte çok anlara tanık oldum fakat izledikçe ağlatan, ayrıca içimde burukluk yaşatıp hem de böyle güzel anlara tanık olduğum için fazla mutlu olmamı sağlayan tek videodur." dedi. Paylaşım sosyal medyada da yoğun alaka fark etti. Dilara öğretmen, geçtiğimiz günlerde Instagram'da yaptığı açıklamada okulla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.



Kovulmadı, başka okula gönderildi
Dilara öğretmenin paylaşımı sonrasında takviye mesajları yağarken,, Millli Eğitim Müdürlüğü'nden de tanımlama geldi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açıklamasında; "'Ek Ders Karşılığı Görevlendirme' zarfında devir yapan okul öncesi öğretmenimizin (Dilara Kuş) birinci dönem çalıştığı ilçede gereksinim duyulan başka bir okulda görevlendirmesi planlanmıştır" denildi.

"Bugün en az ödenti olmuş 4 bin 250, ben alıyorum 2 bin 500"
Dilara öğretmenin Instagram'da yaptığı açıklamada ''Bilerek sizlere son 6 aylık maaş bardromu da attım. Bunu para için yapmadığımı da görmenizi isterim. Bugün asgari ödenti olmuş 4 bin 250, ben alıyorum 2 bin 500. Amacım kimseyi gaye göstermek falan da yok inanın dün o faslı kapattım ben. Dediğim gibi bu durum beni fazla hırslandırdı bekle beni MEB. Bu ülkenin evlatlarına ışık almak için tekrardan ve daha güçlü döneceğim'' ifadelerine yer verdi.



"Ben video öncesinde 1000 takipçisi olan küçük bir sayfaydım"
Bu yazının arkasında uzun da bir tanımlama yayınlayan hoca, "Video 5 Kasım 2021 tarihinde çekildi fakat yayınlanma tarihi 9 Ocak 2022 tarihidir. Velinin onayı ve izni dahilinde paylaşılan bir görüntüydü ki bunu zaten sizlere kanıtlı olarak sundum. Ben video öncesinde 1000 takipçisi olan ufak bir sayfaydım. Amacım burayı gelecek yıllarda arşiv olarak kullanmak ve belki diğer öğretmen arkadaşlarım da adet edinmek ister düşüncesiydi. Ben videonun bu dek ses getireceğini, ülkenin gündemine oturacağını tahmin etmedim, kimse de tahmin etmezdi." dedi.

"Unuttuğumuz duyguları İbrahim ile gün yüzüne çıkardım"
Dilara öğretmen "Video benim kontrolünden çıktıktan sonradan asla önüne geçemedim. Ben bu durumu okulda zorunlu üstlerime söyledim. Müdür yardımcısı ve müdüre ilettim. Kendileri bu videoyu sayfamdan anında silmemi söyledi. Ben silmedim. Silmeyeceğimi de kendilerine yerinde dille söyledim. Çünkü videoda herhangi fena bir şey söz konusu değildi. Unuttuğumuz duyguları İbrahim ile gün yüzüne çıkardım. Dıştan bir müdahaleyi kabul etmedim etmeyeceğim de. Beni ilk peşine düşüp takip edenler bilir. Ben ücretli bir öğretmenim daha doğrusu öğretmendim, ona rağmen elimden gelenin en iyisini yaptım. Mesleğimi kötü kullanmadım. Çocukları istismar etmedim, fena söz ve güç göstermedim. Ben işimi layığı ile yaptım fakat layığı ile son vermek nasip olmadı'' ifadelerini kullandı.



"Kimsenin ekmeği ile oynayacak kadar da düşmedim"
Açıklamalarına aralıksız Dilara hoca, ''Görev yaptığım okuldan, benim okulla ilişiğimin kesildiği dün telefonumu arayarak söylediler. Ilginç olan şu fakat ayın 1'inde aranıyorum ama e-devlete baktığımda 31 Ocakta zaten ilişiğim indirimli. giderken imza atmaya henüz gitmedim. Ve telefonda, imza atsanız da atmasanız da ilişiğiniz kesilecek dedi. Ben ikinci dönem deli gibi projeler hazırlarken okulla alakamın kalmadığı söyleniyor. Şu kısma tekrar dikkat çekmek istiyorum; "Hocam müdürünüz izin vermedi fakat siz nasıl yayına çıktınız" diyebilirsiniz. İnanın il müdürü Levent Yazıcı'nın ve İl Şube Müdürü Hakkı beyin tüm süreçten haberi vardı. Ve bu noktada bana fazla yardım oldular. Gerekli bütün hukuki belgeleri ilçeye ve okuluma gönderdiler. Kimsenin ekmeği ile oynayacak değin da düşmedim çok şükür. Lakin her şeyin bir olur yolu vardır. Bunun da vardı. Ama sırf ben düşey durdum diye başıma bunun geldiğine itimat etmek istemiyorum'' ifadelerine yer verdi.

"Doğrusu bunu yaşayan inanın tek ben değilim ama susan çok var"
Hoca son olarak ise, ''Kısacası e-devlete kadar 31.01.2022 tarihi itibari ile okulum ile herhangi bir ilişiğim kalmamıştır. Bu noktadan daha sonra bayağı bir vatandaş olarak sessiz kalmak istemedim. İnanın daha yazmadığım fakat yaşadığım fazla artı şey var. Ben bunları izah etmek istemiyorum. Olayın genel hatları ile bilmenizi istedim. Fiilen bunu yaşamış inanın tek ben değilim ama susan fazla var. Ben susmak istemiyorum. Şu anki tek düşüncem çocuklarımın hayal kırıklığı ve içimde tamamlanmamış yarım kalan şeyler.Anladım fakat kimse kimseye acımıyor. İşimizi kimsenin vicdanına, merhametine bırakmamalıyız. Oturup nazlanma sırası değil. O vakit ne diyoruz bekle beni MEB." dedi.

'Kovuldu' denmişti! Milyonları duygulandıran Dilara öğretmenle ilgili Ulusal Eğitim tanımlama yaptı: Meğer..., başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum