Mahmut Özer Enes Kara ve cemaatlerle ilgili soruya böyle yanıt verdi! Okullar 7 Şubat'ta yeni sisteme geçiyor

Mahmut Özer Enes Kara ve cemaatlerle ilgili soruya böyle yanıt verdi! Okullar 7 Şubat'ta yeni sisteme geçiyor, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullardaki koronavirüs vakalarıyla ilgili son durumu, atamalarda cemaatlere öncelik tanındığı ve Enes Kara olayıyla ilgili Nagehan Alçı'n.

Mahmut Özer Enes Kara ve cemaatlerle ilgili soruya böyle yanıt verdi! Okullar 7 Şubat'ta yeni sisteme geçiyor
13 Ocak 2022 - 12:09
Mahmut Özer Enes Kara ve cemaatlerle ilgili soruya böyle yanıt verdi! Okullar 7 Şubat'ta yeni sisteme geçiyor,

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullardaki koronavirüs vakalarıyla ilgili son durumu, atamalarda cemaatlere öncelik tanındığı ve Enes Kara olayıyla ilgili Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Haber Türk yazarı Nagehan Alçı'nın KPSS sonrası mülakatlarda bir takım tarikat ve cemaatlerin öncelendiği sorusuna “Bunlar asla içten değil. Dıştan hiçbir müdahale değil. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” yanıtını verdi. Alçı, Özer ile görüşmesini böyle yazdı:

Sohbete önce okullardaki son durumla başladık. Umulan medyada yeniden ‘yüz yüze eğitime devam mı ’ manşetleri sezonu açıldı. Omicron nedeniyle olgu sayıları artınca akıllara ilk olarak maalesef yeniden okullar geliyor.

“Toplumda büyüyen vaka sayılarına paralel bir durum değil okullarda Nagehan Bayan” diye girdi söze Bakan. “Bugün itibarı ile kapalı sınıf sayısı 3986. Bu da 850 bin sınıf içinde yüzde 0,5 ’deri az bir oran demek. Ekimde 8000-9000 sınıfın kapandığı olmuştu. Dolayısıyla şu lahza alarm verilmesi gereken bir şart söz konusu değil. Zaten sistem mükemmel oturdu ve verileri en ince ayrıntısına kadar transparan bir şekilde paylaşıyoruz.”

Sınıflara deneme geliyor

Ben pazartesi günü gelişen Omicron vakaları sebebiyle derslik kapamaların çok sıklaşabileceğini, 2 pozitif vaka ile sınıf engellemek yerine fazla çocukları izole edip geri kalana günlük seri deneme yaparak hiç sınıf kapamamayı öneren bir yazı yazmıştım. Bu önerge ile ilgili şunları söyledi:

“Bursa ’da iki iş lisesinin işbirliği ile antijen deneme kiti üretim edildi. Onaylama için bu kitler şu lahza Sağlık Bakanlığı ’nda. İkinci döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Onaylama çıkarsa 7 Şubat'a hazırlanmış olacak. Bu Nedenle sık olgu görülen yerler başta elde etmek üzere sınıflarda test yaparak derslik kapanmasının önüne geçmeye çalışacağız.”

Mülakatlarda cemaatler önceleniyor mu?

KPSS'de yüksek puan alıp mülakatlarda elenenlerle ilgili Alçı'nın "Peki bu değin tartışılan mülakatlarla ilgili ne düşünüyor Milli Eğitim Bakanı? Görüşme durum mı, kaldırılmasına nasıl bakıyor?" sorusuna Özer şöyle cevap verdi:

“Görüşme kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir fakat bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz değil biliyorsunuz.”

Mahmut Özer mülakatlarda bir takım tarikat ve cemaatlerin öncelendiği, görüşme sonuçlarına müdahale edildiği yönündeki iddialara çok kesin bir şekilde, “Bunlar asla dürüst değil. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Ulusal Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” diye yanıtladı.

KPSS ’de birinci olup mülakatta elenen isim ile ilgili, “Işlem işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14 ’üne dek incelenip cevap verilecek” dedi.

Enes Kara olayı için konuşmadı

Bakan Özer ’e intihar eden Enes Kara ’yıda sorduğunu bildiren Alçı bakanın üniversite öğrencisi olduğu ve yetki kapsamına girmediği için yorum gerçekleştirmek istemediğini belirtti.

Mahmut Özer Enes Kara ve cemaatlerle ilgili soruya böyle yanıt verdi! Okullar 7 Şubat'ta yeni sisteme geçiyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum