Meteoroloji, AKOM, İBB'den peş peşe uyarılar! İstanbul'da kasırga etkin olacak hızı saatte 85 km 'ye çıkacak haberi

Meteoroloji, AKOM, İBB'den peş peşe uyarılar! İstanbul'da kasırga etkin olacak hızı saatte 85 km ’ye çıkacak, Gündem Haberleri.

Meteoroloji, AKOM, İBB'den peş peşe uyarılar! İstanbul'da kasırga etkin olacak hızı saatte 85 km 'ye çıkacak haberi
07 Şubat 2022 - 17:07
Meteoroloji, AKOM, İBB'den peş peşe uyarılar! İstanbul'da kasırga etkin olacak hızı saatte 85 km ’ye çıkacak, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Meteoroloji'nin son dakika hava raporu tahminlerine tarafından, Türkiye Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Marmara Bölgesi ve İstanbul için turuncu kodlu uyarıda yer alan Meteoroloji, fırtınanın çarşamba gününe dek sürmesi beklendiğini belirtti. öte taraftan AKOM da yaşanabilecek olumsuzluklara karşısında uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere kadar, Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının yarın kuzeybatı kesimlerde, çarşamba günü iç kesimlerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri altına düşeceği, fakat perşembe gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor" denildi.

Meteoroloji, İstanbul, Marmara ve Kuzey Ege için turuncu kodlu fırtına uyarısı yaptı.   Rüzgarın, Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege ’de öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin uyarısına tarafından fırtananın saatteki hızının yer yer 60-80 kilometreyi bulması bekleniyor. 

AKOM'dan uyarı geldi

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'un bu akşamdan itibaren  Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği kuvvetli sağanak geçişlerinin olacağı bildirildi. Açıklamada " Yağış ve kasırga nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir" denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Tedbiri elden bırakmayalım

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal ağ hesabından yaptığı açıklamada "Değerli hemşehrilerim, #Meteoroloji Alan Müdürlüğü ’nün verilerine kadar #İstanbul ’da yarın kuvvetli #rüzgar ve #fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım " dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun: Fırtınanın hızı saatte 85 km ’ye değin çıkacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, da sosyal medya hesabından şu şekilde izah etme yaptı:

"İstanbul bu akşam saat 18:00 itibari ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Fırtınanın hızı saatte 85 km ’ye değin çıkacak ve Çarşamba gününe kadar devam edecek."

Meteoroloji, AKOM, İBB'den peş peşe uyarılar! İstanbul'da kasırga etkin olacak hızı saatte 85 km ’ye çıkacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum