Meteoroloji alan alan uyardı: 19 ile kar ve çığ geliyor haberi

Meteoroloji alan alan uyardı: 19 ile kar ve çığ geliyor, Gündem Haberleri.

Meteoroloji alan alan uyardı: 19 ile kar ve çığ geliyor haberi
18 Şubat 2022 - 15:48
Meteoroloji alan alan uyardı: 19 ile kar ve çığ geliyor, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kadar yapılan değerlendirmelere kadar hava sıcaklığının bugün Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, öteki yerlerde manâlı bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Batı Karadeniz genelinde kaslı, yer yer yoğun kar bekleniyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karmakarışık yağmur biçiminde başlayıp, akşam ve gece saatlerinden itibaren yoğun kara döneceği varsayım ediliyor. Adaleli kar yağışının yarın akşam saatlerinden daha sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların ise öğle saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun kar (20 santimetre üzeri) biçiminde olacağı bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kaslı, yer yer kısa süreli kasırga (50-70 kilometre/saat) biçiminde esmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışının pazartesi sabah saatlerinden sonradan etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Buzlanma ve don olayı, tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile yüksek kesimlerde çığ tehlikesine aleyhinde tedbirli olunması uyarısı da yapıldı.

EGE VE AKDENİZ BÖLGELERİ İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

ÖTE YANDAN, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz bölgelerinde yarın sabahtan saatlerine dek, hava sıcaklıklarının düştüğü akşam ve gece saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yükseklerde ise adaleli zirai don bekleniyor.

METEOROLOJİ; 11 İLE TURUNCU, 8 İLE İSE SARI KODLU UYARI YAPTI

Meteoroloji'nin internet sitesindeki haritada ise 11 ile turuncu, 8 ile ise sarı kod ile uyarı yapıldı. Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Tunceli'ye de çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji alan alan uyardı: 19 ile kar ve çığ geliyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum