Metrobüste kör eden maske kavgasının tanıklarına çağrı! "Kimse beni işe almak istemiyor"

Metrobüste kör eden maske kavgasının tanıklarına çağrı! "Kimse beni işe almak istemiyor", AVCILAR'da metrobüste maske takması için kendisini uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan'ı darbederek, tek gözünü kaybetmesine neden olan Ömer Senem (19) hakkında 'Kemik kırılmasına n.

Metrobüste kör eden maske kavgasının tanıklarına çağrı! "Kimse beni işe almak istemiyor"
18 Ocak 2022 - 16:48
Metrobüste kör eden maske kavgasının tanıklarına çağrı! "Kimse beni işe almak istemiyor",

AVCILAR'da metrobüste maske takması için kendisini uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan'ı darbederek, tek gözünü kaybetmesine neden olan Ömer Senem (19) hakkında 'Kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasıtlı olarak yaralama' suçundan 4 yıl 6 aya dek hapis cezasıyla istemiyle açılan davada davalı ilk önce egemen karşısına çıktı. Avukat Alpağur, metrobüs de olaya şahit olanların tanıklık yapmaları için çağrıda bulundu.

Olay, 25 Haziran tarihinde Beylikdüzü-Mecidiköy hattında dışarı giden metrobüste meydana geldi. Şirinevler'e gitmek için metrobüse binen özel güvenlik görevlisi Şükrü Turan, maskesiz olan Ömer Senem'i maske takması yönünde uyardı. Ömer Senem de "Ben maskeyi takmıyorum, bana maske taktıracak kimse varsa gelsin taktırsın" karşılığını verdi.

Diğer yolcuların da maske takması için uyardığı Ömer Senem, sinirlenerek, Şükrü Turan'a yumruklar atmaya başladı. Kırılan gözlük camları gözüne batan Turan, kanlar içinde kaldı. Gelen polis ekipleri, Şükrü Turan'ı hastaneye götürürken, Ömer Senem gözaltına alınmış ve emniyette ifade vermesinin ardından savcılık talimatıyla hür bırakılmıştı. Turan gözünden 3 defa ameliyat edilmesine karşın sol gözündeki görme yetisini kaybetmişti. Küçükçekmece 8. Asliye Canice Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ömer Senem ile müşteki Şükrü Turan katıldı. Duruşmaya taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık Ömer Senem, "Ben ayaktaydım maskem metrobüse bindiğimde vardı. Bir ara metrobüs kalabalıktı fena kokuyordu, nefesim kesildi. 2 dakikalığına rahatlamak için metrobüse bindiğimde maskeyi indirdim. Bu sırada müşteki bana 'maskeni tak' dedi. Ben de nefes alamadığımı bunaldığımı 2 dakikalığına çıkardığımı tekrar takacağımı belirttim. Ancak kişi nefes almamı beklemeden her tarafta beni uyardı. Hatta beni uyarırken 'şerefsiz' dedi. Elime doğru vurdu. Arkasından yolcular araya girip müdahale etti. Ayrıldık ama kişi tekrar üzerime doğru yürüdü. Boğazıma sarıldı. Ben de onun boğazına sarıldım. Yolcular yeniden bizi ayırdı. Bana 'Şirinevler'de ineceğim oraya gel' dedi. Kısa bir süre daha sonra yeniden kalktı. Bana önce tokat sonradan yumruk attı. sırası gelmişken maskem takılı değildi. Sürekli ağız dalaşı vardı. Ben de kendimi korudum. Elimi havaya kaldırdım yumruk atmadım. O an orası kalabalıktı. Bu arbedede yaralanmış olabilir.  Suçlamayı kabul etmiyorum. Yaralandığıma dair rapor aldım bende şikayetçi oldum dava da açıldı" dedi.

Ara kararını ifade eden duruşma heyeti, Şükrü Turan'ın uzuv kaybı yaşayıp yaşamadığının saptama edilmesi için bütün çare evraklarının istenmesine karar verdi. Mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına da hükmetti. Duruşma olayın yaşandığı anları kaydeden güvenlik kamerası görüntülerinin de Adli Tıp Kurumu kadar incelenmesine ve durum günü görevli güvenlik personellerinin tespit edilerek dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.  

"Gözüm görmediği için kimse beni işe almak istemiyor"
Duruşma ardından Küçükçekmece Adliyesi önünde tanımlama yapan Şükrü Turan, "Olaydan sonradan tek gözle çok zorluklar yaşadım. Sol gözüm görmediği için sol taraftaki insanlara çarpıyorum ve insanlarla ağız dalaşı yaşıyorum. 7 aydır bu zorluklar içerisinde yaşıyorum. Bugün birincil duruşmamız görüldü. Sanık suçlayıcı ifadeler verdi. Ben hiçbirini kabul etmiyorum. Olaydan sonradan birincil etapta bankadaki işimden kovuldum. sonradan güvenlik şirketi beni işten kovdu. Şuan 7 aydır boştayım hiçbir işe el atamıyorum. Gözüm görmediği için kimse beni işe almak istemiyor. Fiziksel ve maneviyat zor durumdayım. İlk etapta yattığım hastanede 10 gün içinde 3 tane ameliyat geçirdim. Başka bir hastaneye sevk edildim orada da 1 ameliyat geçirdim. İlerleyen zamanlarda 1 tane daha ameliyat geçireceğim. Gözümün kurtarılma ihtimali değil. Ben buna da şükrediyorum. İlk etapda doktorlar gözümü alıcaklarını söylediler. Buna fazla üzüldüm ama Prof. Dr. İbrahim Koçak hocamızın gayretleri ile gözüm yerinde. Hastanede 25 gün yattıktan sonradan bana 3 ay rapor verdiler. 3 ay raporun parasını SGK'dan almaya gittiğimde raporlu olduğum halde işten çıkartıldığımı öğrendim. Bedensel ve maneviyat baya baskı duruma soktular. Benim arkamda durmaları gerekiyordu neden böyle yaptıklarını anlamıyorum" diye konuştu.

"Şahitlik etmiş olan kişilerden destek istiyoruz"
Şükru Turan'ın avukat Mustafa Alpağut ise, "Müvekkilim maddi, manevi zarara uğradı. İşinden oldu. Emniyet görevlisi olması nedeniyle tek gözünü kaybettiği için çalışamıyor, işsiz. Burada belediyenin de olayda kusuru olduğu kanaatindeyiz. Belediyenin bu olayın oluşuna engel olması gerekirdi. Maske konusunda dikkat yapması gereken belediye çalışanları. Sanık duruşmada hiçbir fiilde bulunmadığını söyledi. Suçlamaları kabul etmedi fakat kamera kayıtlarında olayın meydana geliş hali apaçık. Bu sebeple cezasını alacağına inanıyoruz. Hem metrobüste bu olaya şahitlik etmiş olan kişilerin bize ulaşarak şahit olarak beyanda bulunmalarını istiyoruz. O kişilerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Metrobüste kör eden maske kavgasının tanıklarına çağrı! "Kimse beni işe almak istemiyor", başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum