Mevlüt Çavuşoğlu Körfez ziyaretlerinde: Yakınlaşmadan tatmin duyuyoruz haberi

Mevlüt Çavuşoğlu Körfez ziyaretlerinde: Yakınlaşmadan tatmin duyuyoruz, Gündem Haberleri.

Mevlüt Çavuşoğlu Körfez ziyaretlerinde: Yakınlaşmadan tatmin duyuyoruz haberi
01 Şubat 2022 - 00:27
Mevlüt Çavuşoğlu Körfez ziyaretlerinde: Yakınlaşmadan tatmin duyuyoruz, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgemizin istikrarı ve huzuru en büyük temennimiz. Son zamanlarda Körfez bölgesindeki yakınlaşmalardan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn ’deki temasları zarfında ülkenin Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid al Zayani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bugün ve dün başlayan görüşmelerde ikili ilişkilerin ayrıntılı olarak ele alındığını belirterek, “Hangi konularda hangi adımları atacağız, hangi anlaşmaları imzalamışız bunların uygulanıp, uygulanmadığı ve önümüzdeki süreçte imzalayabileceğimiz belgeleri görüştük. Bunlardan alt bir her birine de New York ’ta üstünde durduğumuz idareli eylem planı. Taslağımızı hazırladık. Arkadaşlarımız üstünde bahis ediyor. Geçen Günkü toplantıda, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı ’ndan çok kıymetli mevkidaşlarımızın garip ve yardımcı sunumlarını da izledik. İkili ilişkiler, insan hakları ve diplomasi akademisinin faaliyetleri üstüne. Diplomasi akademilerimiz aralarında da daha iyi bir işbirliği olması gerektiği konusunda keza fikiriz. dahası idareli ilişkilerimizi geliştirebilmek için Karma Idareli Komisyonu toplantısını da gerçekleştirmemiz gerekiyor. Benzer başkanlarımız, bakan arkadaşlarımız 23 Mart tarihinde yapmak üstüne mutabık kaldılar. Biz de dışişleri bakanları olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz” dedi.

“Körfez bölgesindeki yakınlaşmalardan memnun etme duyuyoruz”
İki ülke aralarında savunma sanayiinden, sağlık ve çevreye kadar çoğu alanda meslek birliği imkanlarının mevcut olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bölgesel konuları da değerlendirdik. Bölgemizin istikrarı ve huzuru en büyük temennimiz. Son zamanlarda Körfez bölgesindeki yakınlaşmalardan biz memnun etme duyuyoruz. Türkiye olarak da bazı Körfez ülkeleriyle göreceli olarak ilişkilerimizde soğukluk vardı. Bunu onarmak için ilişkilerimizde eski günlere dönmek için temasları başlattık. Bu temaslar hakkında da kardeşim Abdullatif ’e bilgiler verdim. Bu süreci Bahreyn ’in kuvvetli bir şekilde desteklediğini de gördük. Hepimizin arzusu kardeşler aralarında sorunların olmaması, meslek birliğinin ön plana çıkması. Bölgemizdeki sorunların dostça yönden çözümü konusunda da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Elbette terörle uğraş de önemli. Terörle mücadelede çifte standart içine düşmeden bütün terör örgütleriyle amacı, ideolojisi ne olursa olsun çaba edilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Biz Türkiye olarak her türlü terörün karşısındayız”
Dün Birleşik Arap Emirlikleri ’ne yönelik gerçekleştirilen füze saldırısına ve bölgedeki benzer saldırılara ilişkin açıklamalarda yer alan Çavuşoğlu, “Dün geceki atak birincil atak değildi. 17 Ocak ve 24 Ocak ’ta Birleşik Arap Emirlikleri ’ne yönelik saldırılar olmuştu. Bu saldırıları biz şiddetle kınadık. Yeniden bu gece bir saldırı oldu. İlk saldırıda 1 Pakistanlı, 2 Hindistanlı vefat etmişti. Bunlar aracısız sivillere karşın terör saldırısıdır. Biz Türkiye olarak her türlü terörün karşısındayız. Birleşmiş Arap Emirlikleri ve hedef olan ülkelerle Suudi Arabistan dahil dayanışma içerisinde olduğumuzu da telefon görüşmemizde ve yaptığımız açıklamada vurguladık. Tüm sorunların, Yemen ’deki, Suriye ’deki, Libya ’daki sorunların siyasi yöntemle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bölgemizdeki kendi coğrafyamızda İslam dünyasında yaşanan sorunların barışçıl bir şekilde, siyasi yollarla bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu tür terör saldırıları da buna hizmet etm

Mevlüt Çavuşoğlu Körfez ziyaretlerinde: Yakınlaşmadan tatmin duyuyoruz, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum