Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, cuma günü başlayacak yarıyıl tatiline dikkat çekerek, "İnanıyorum ancak öğretmenlerimiz öğrencilerimize tahsis vermeyecekler, 2 hafta keza öğrencilerimiz .

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması
18 Ocak 2022 - 13:39
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması,

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, cuma günü başlayacak yarıyıl tatiline dikkat çekerek, "İnanıyorum ancak öğretmenlerimiz öğrencilerimize tahsis vermeyecekler, 2 hafta keza öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" dedi. Atamalara ilişkin de konuşan Özer, "31 Ocak ’taki 15 bin hoca atamasının yüzde 50 ’sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul ’a vereceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler "Tuna Eğitim Vadisi" esas atma törenine katıldı. Törene Bakan Özer ’in yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Ulusal Eğitim Müdürü Levent Printer, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.

Bakan Özer törende yaptığı konuşmasında, yarıyıl tatilinin Cuma günü başlayacağına uyarı çekerek, "Öğretmenlerimizden istirhamımız var. Öğrencilerimize bu 2 hafta içerisinde tahsis vermesinler. Aslında öğrencilerimiz de özellikle yeni başlayan, eğitime yeni başlayanlar hariç, diğer öğrencilerimizin hepsi bu 1 yıllık aradan sonradan bilhassa birincil aylar gerçekte önemli bir sınav verdiler. Onun için bu 5 aylık yoğun eğitimden sonradan onların da 2 hafta hoş bir dinlenmeye ihtiyaçları var. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize tahsis vermeyecekler, 2 hafta ayrıca öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" dedi.

"15 bin hoca atmasının yüzde 50 ’sini yani 7 bin 500 öğretmeni inşallah İstanbul ’a vereceğiz"
Bakan Özer, "İstanbul ’daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Şu asıl değin İstanbul ’umuza 5 milyarın üstünde eğitim yatırımını 2022 yılında verdik. Yalnızca okul yapma yok, bununla beraber okulların içerisinin donanımının yapılması için önemli bir şekilde yardım veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 31 Ocak ’taki 15 bin hoca atamasının yüzde 50 ’sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul ’a vereceğiz. Yalnızca İstanbul ’da okullar yerine getirmek değil, aynı zamanda hoca, insan kaynağı saptamak, alt yapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Özer, "Mevcut eğitim yatırımlarının ötesinde 2022 ’de vermiş olduğunuz yatırımların ötesinde Esenler ’de arsa bulun 20 tane ek yatırım daha yapalım. Kreş, ilkokul, ortaokul, lise neye ihtiyacınız varsa yeter ki bize arsa gösterin, biz anında arsayı bulduğunuz anda inşallah her türlü destekle o süreçlerin tamamlanmasında sizlerin yanına olacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum