Milyarder Rupert Murdoch model eşinden boşanıyor

Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından dün gece, Rupert Murdoch ve Jerry Hall ’un altı takvim birlikteliğin ardındaki boşanacakları bildirildi.

Milyarder Rupert Murdoch model eşinden boşanıyor
24 Haziran 2022 - 08:20

Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından dün gece, Rupert Murdoch ve Jerry Hall ’un altı takvim birlikteliğin ardındaki boşanacakları bildirildi. The New York Times ’ın haberine göre, 91 yaşındaki medya kralı ve 65 yaşındaki modelin yakınlarının bu ani ayrılık haberi karşı şoke oldukları belirtildi.

Murdoch ve Hall ’un evlilik öncesi bir anlaşma imzalayıp imzalamadıkları bilinmiyor. Oysa, Murdoch ’ın üçüncü karısı Wendi Deng ile bir anlaşması vardı.

MURDOCH ’IN VERDİĞİ MEŞHUR PARTİYE DE KATILMAMIŞ

Murdoch ’ın bu hafta başında verdiği yaz partisine katılanlar Hall ’un yokluğunu ayrım etmişti. Davetlilerden biri, “Onun orada olmamasının tuhaf olduğunu düşündüm. O sosyal bir kelebek ve genel olarak bu cins etkinliklerde olurdu. Hem aileden kimsenin de orada olmadığını fark ettim” dedi.

Murdoch ’ın yaz partisinde Boris Johnson, Priti Patel, Liz Truss, Michael Gove, Sajid Javid ve Kemi Badenoch gibi isimler de yer alıyordu.

Murdoch ve Hall, en son Ağustos 2021 ’de, birlikte görüldüler.

GÖZLER MURDOCH ’IN SERVETİNDE

New York Times ’a konuşan çifte yakın kaynaklardan biri; Murdoch ’ın Hall ile evliliğinin ilk günlerinde yeni karısına mutlu bir şekilde vakit ayırdığını ve medya imparatorluğunu, başına seçtiği halefi oğlu Lachlan ’ı bıraktığını söyledi.

Murdoch; Sky TV, Sun ve Times gazetelerine; hem ABD televizyon ağı Fox News ve Wall Street Journal ’ın yanı sıra Avustralya ’daki dağıtılmış girişimlere sahip.

Çiftin, altı yıllık evlilikten sonra boşanmaya karar verdiklerini açıklaması üzerine gözler Murdoch ’ın servetine çevrildi.

BOŞANMA İÇİN MİLYARLIK ANLAŞMA

Rupert Murdoch ’ın çok büyük servetinin boşanmadan nasıl etkileneceği merak konusu. Medya patronunun 14 milyar sterlinlik servetinin ne kadarının Jerry Hall ’a gideceği demin belirli yok. Howard Kennedy firmasından avukat Mark Stephens, Murdoch ’ın oldukça eli bol bir evlilik öncesi uzlaşma imzalamış olabileceğini söyledi.

gerçi Daily Mail, herhangi bir boşanmanın Murdoch ’ın şirketlerinin mülkiyetini etkileme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor.

Ancak çiftin evlendikten sonra edindiği malların kimde olacağı belirsiz olabilir. Çift, 2019 ’da Oxfordshire ’daki Henley-on-Thames yakınlarında 11.25 milyon sterlinlik (yaklaşık 238 milyon lira) bir mal satın aldı. Bir yıl daha sonra, Cotswolds ’da bir malikane satın aldılar.

Aralık 2021 ’de ise ABD ’deki Yellowstone Park yakınlarındaki 340 bin dönümlük bir sığır çiftliği aldılar. Ailenin öteki mülkleri aralarında Kaliforniya ’da bir çiftlik, Los Angeles ’ta bir şaraphane ve Avustralya ’da bir koyun ve sığır çiftliği yer alıyor.

Hall da model olarak kariyeri baştan başa bir mal varlığı kazandı ve Revlon kozmetik gibi markaların yüzü oldu. Batman gibi filmlerde de minik roller aldı.

Mick Jagger ’dan ayrılmasıyla, 18 milyon sterlinlik (takriben 382 milyon lira) bir ödeme aldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum