Mukaddes üç aylar yarın başlayacak haberi

Mukaddes üç aylar yarın başlayacak, Gündem Haberleri.

Mukaddes üç aylar yarın başlayacak haberi
01 Şubat 2022 - 12:31
Mukaddes üç aylar yarın başlayacak, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İslam aleminde her sene heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar yarın başlayacak.

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan ve yarın başlayacak üç aylar, bu sene da dünyayı saran Kovid-19'un gölgesinde ihya edilecek.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç alıkoyma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha fazla yapılması nasihat ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Zaman Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde bulunan bilgiye göre, recep ayının ikinci günü olan 3 Şubat Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 27 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" kabul edilen Berat Kandili'nin 17 Mart'ta sezgi edilmesinin peşinde on bir ayın sultanı, rahatlık ve bereket ayı ramazan 2 Nisan'da başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha bahtı açık" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 27 Nisan'da algılama edilecek ve Müslümanlar 2 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

Mukaddes üç aylar yarın başlayacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum