Murat Kurum'dan külüstür topladığı motosikleti çalınınca üzgün kadına armağan haberi

Murat Kurum'dan külüstür topladığı motosikleti çalınınca üzgün kadına armağan, Gündem Haberleri.

Murat Kurum'dan külüstür topladığı motosikleti çalınınca üzgün kadına armağan haberi
22 Ocak 2022 - 09:12
Murat Kurum'dan külüstür topladığı motosikleti çalınınca üzgün kadına armağan, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Eskişehir'de külüstür topladığı 3 tekerlekli motosikleti çalınan Zeliha Akbulut'a yardım olup yeni motosiklet armağan etti.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine yan Çankaya Mahallesi Şehit Haydar Kara Sokak'ta oturan ve eşinin KOAH hastalığı sebebiyle geçimini motosikletle külüstür toplayarak ve apartman temizliğine artan bir şekilde sağlayan Zeliha Akbulut'un 3 tekerlekli motosikleti, 13 Ocak'ta Eski Bağlar Mahallesi Kumlubel Sokak'ta park halindeyken çalındı.

Çalınan motosiklet parçalanmış halde bulundu
Motosikletin çalınma anı ise sokaktaki emniyet kamerasına yansıdı. Eskişehir Güvenlik Müdürlüğü ekipleri başlattığı soruşturmada motosikleti parçalanmış şekilde buldu.

Murat Kurum, yeni motosiklet armağan etti
Zeliha Akbulut'un motosikletinin çalındığını öğrenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ’un talimatıyla, bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü aracılığıyla Akbulut'a yeni motosikleti verildi.

"Günlerce ağladım"
İl Müdürü Hikmet Çelik'ten yeni motosikletini teslim bölge Akbulut, “Ben geri dönüşüm malzemeleri topluyorum hem apartmanda merdiven temizliği yapıyorum. Eşim hasta olduğu için çalışamıyor. Patronumun geri ödemek şartı ile bana yardım ederek aldığı motosikletim park halindeyken çalındı. Ben sabah gittiğimde motorumu uygun göremedim. 'Acaba arkadaşım mı aldı motoru' dedim. Sonradan anahtar ve ruhsatın bende olduğu aklıma geldi. Karakola gidip, başvuru ettim. Polisler kamera görüntülerine baktılar. Hırsızlar, ekmek teknemi çalıp, beni mağdur durumda bıraktı. Eve ekmek götüremez oldum. Üzüntümü nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Bunu ama yaşamış bilir. Günlerce ağladım, psikolojim bozuldu, sırtımda yaralar çıkmaya başladı. Eşim de ben üzülüyorum diye, üzüldü. Sonunda dün haber aldım, motorum bulunmuş ama parçalanmış” dedi.

Gözleri dolan Akbulut: Çok mutluyum
Bakan Kurum ’un hediye ettiği motosikleti aldığında gözleri dolan Akbulut, fazla mutlu olduğunu söyledi.

Yeni motosikletin kendisi için çok büyük bir sürpriz olduğunu ifade eden Akbulut, “Çok mutluyum, sevincimi tarif edemiyorum. Yeni motorumun üzerinde oturuyorum şimdi. İnşallah hayırlı olur. Doğrusu böyle bir hediye beklemiyordum. Bana sürpriz oldu. Hayatımda aldığım birincil armağan bu. Daha önce kimseden hediye almadım. Yaş günümü deha unuttular. Sağ olsun gönüllerine düşmüş, beni görmüşler. Bana bunu değer görmüşler, Allah razı olsun. Fazla teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese, gönül dostlarına fazla teşekkür ediyorum. Nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Şu lahza sevincimden ağlamak istiyorum fakat ağlayamıyorum. Bir haftadır ağlıyorum, gözümde yaş kalmadı. Bundan sonradan sayenizde daima güleceğim inşallah. Biliyorum ancak bundan sonradan devletim benim yanımda. Bundan sonra geceleri dar uyuyacağım” diye konuştu.

Zeliha Akbulut'un motosikletini teslim eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik ise, “Geçen hafta yaşanan Zeliha ablamızın bu olayı hepimizi üzdü. Dün itibarı böyle bir hediye gönderdiler. Böyle bir şeye vesile oldukları için Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. İki damla göz yaşımızın devlet büyükleri tarafından görülebiliyor olması, bugün Zeliha ablamızın yüzünün gülüyor olması bizi fantastik mutlu etti” dedi.

Eskişehir Güvenlik Müdürlüğü ekiplerinin, hırsızlık şüphelisinin yakalanması için başlatılan soruşturması sürüyor.

Murat Kurum'dan külüstür topladığı motosikleti çalınınca üzgün kadına armağan, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum