Nevşehir'de okul fabrika gibi çalıştı! 1 yılda 2 milyon ciro yaptılar: Sipariş yağıyor

Nevşehir'de okul fabrika gibi çalıştı! 1 yılda 2 milyon ciro yaptılar: Sipariş yağıyor, NEVŞEHİR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler atölyelerde çalışarak öğreniyor, öğrenirken de para kazanıyorlar.

Nevşehir'de okul fabrika gibi çalıştı! 1 yılda 2 milyon ciro yaptılar: Sipariş yağıyor
18 Ocak 2022 - 13:41
Nevşehir'de okul fabrika gibi çalıştı! 1 yılda 2 milyon ciro yaptılar: Sipariş yağıyor,

NEVŞEHİR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler atölyelerde çalışarak öğreniyor, öğrenirken de para kazanıyorlar. Öğrenciler; 7 dalda imal yapıyor, ürettikleri ürünler ise Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; ilk önce Ulusal Eğitim Bakanlığı elde etmek üzere Nevşehir ’de yer alan bazı kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılayarak ayrıca ülke ekonomisine, hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Mektep müdürü Mehmet Dursun yaptığı açıklamada, "Okulumuzda 985 tane öğrencimiz, 52 tane de mesleki eğitim öğrencimiz eğitim görmektedir. Ayrıca 48 öğrencimizde Mesleki Açık Lise zarfında eğitim görmekte. Okulumuzda yedi tane alanımız faal olarak etkinlik göstermektedir." dedi.

Dursun "Bu alanlarımız bilişim teknolojileri alanı, elektrik-elektronik teknolojileri alanı, harita tapu kadastro alanı, motorlu araçlar teknolojisi alanı, mobilya iç dekorasyon alanı, metal teknolojisi alanı ve cihaz teknolojisi alanı şeklindedir. Bunun haricinde okulumuzda Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı adı aşağı eğitim öğretime devam etmekteyiz” biçiminde konuştu. Dursun, “Okulumuzda Elektrik-Elektronik alanı, Bilişim Teknolojileri alanı, Cihaz Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı, Mobilya İç Dekorasyon Alanı ve Metal Teknolojisi alanında döner sermaye çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.



“1 yılda 2 milyon ciro”
Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dursun, “Bu kapsamda 2021 yılı toplam ciromuz 2 milyon civarındadır. Bu anlamda ülke ekonomimize ve şehir ekonomimize katkı sunmaktayız. 25 öğrencimiz döner anapara dahilinde atölyelerimizde çalışarak eğitime ve ekonomiye katkı maddesi sağlamaktadır. Öğrencilerimize de yaklaşık 100 bin lira yaptıkları meslek karşılığı ücret ödedik. Öğrencilerimiz kendilerine ve ailelerine katkı sağlamış oldu" ifadelerini kullandı.

200 bin lira aidat ödenerek ülke ekonomisine katkı sağlanmış oldu
Dursun keza ödenti ödeyerek ülke ekonomisine de katkıda bulunduklarını kaydederek, "Döner sermaye dahilinde genelde mobilya ve iç mimari alanında faaliyet göstermekteyiz. Bu anlamda Ulusal Eğitim Müdürlüğü ’ne alt eğitim kurumlarının masa, dolap, sıra gibi malzemelerini okulumuz tedarik etmektedir. Bunun yanında belediyeler ile Üniversitemiz ve İl Özel İdaresi gibi kamu kurumlarına da yaptığımız ürünleri göndermekteyiz. Bunun haricinde özel firmalar ile şahıslar da okulumuza gelip ücreti karşılığında mahsul yaptırabilmektedirler” dedi.



"Bakanlığımızın 500 dolap siparişi var"
Uygulamalı eğitime ağırlık verdiklerini söyleyen Mobilya ve İç Dekorasyon Birim Şefi Sezai Gökmen Ertuna da, “Bakanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bize gereken desteği veriyor. Şu an bakanlığımızın 500 dolap siparişi var. Onları yapıyoruz. Ayrıca Sıhhat Meslek Lisesinin kütüphanesini yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Nevşehir'de okul fabrika gibi çalıştı! 1 yılda 2 milyon ciro yaptılar: Sipariş yağıyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum