Nihan Çelik: "Snoop Dogg ile düet yapacağım"

-Sizi tanıyabilir miyiz neler yaptınız bugüne kadar?Doğma çoğaltma Almanya.

Nihan Çelik: "Snoop Dogg ile düet yapacağım"
17 Haziran 2022 - 09:56

-Sizi tanıyabilir miyiz neler yaptınız bugüne kadar?

Doğma çoğaltma Almanya. Almanya ’dan, Türkiye ’ye dönüş yaptık. Küçüklüğümden beri müziğe aşığım diyebilirim. Hep şarkıcı olmak istedim. Almanya ’da İngilizce şarkı söylemeye başladım. Orada birkaç projem oldu. Sonrasında Türkçe şarkı söylemeye karar verdim ve
Türkiye ’ye vatanıma geri geldim. aynı zamanda ülkemi fazla sevdiğim için burada yaşamaya da karar verdim. Milliyetçi ruhla hareket ederek müziğimi burada yapmaya karar verdim. Ama gidip geliyorum. 

-Müzik aşkı nasıl doğdu ailede müzisyen var mı?

Aileden diyebilirim. Babam müzisyen annemde koroda şarkı söylerdi. Bende müzik yapmalıydım. Başka bir şey yapamazdım. 

-Almanya ’da İngilizce şarkı söylemeniz dünyaya açılmanız daha kolay olabilirdi... Neden Türkiye ’de müzik yaparak hareket etmek istediniz?

İngilizce Türkiye ’de olmayacağını düşündüm. Türk müziği dinleyerek büyüdüm. Ama ilerde İngilizce projeler yapacağım. Önceliğim ülkem.

-Serdar Ortaç ’la nasıl tanıştınız?

Bizi prodüktörüm bir araya getirdi. Zaten çok yakından severek talip ettiğim müziğini severek dinlediğim bir isimdi. İlk stüdyoda buluştuk. Yıllarca televizyonda gördüğüm ekrandan bana geçen enerjisi karşılaştığımızda da geçti.

-Serdar Ortaç'la çalışmak nasıl?

Benim için büyük keyif. İşini hakkıyla yapan müzik piyasasının nabzını iyi bilen bir müzisyen. Hayatım boyunca unutamayacağım bir anı. Yeni çıkan bir şarkıcının otobiyografisinde Serdar Ortaç ile anılmak ne değin manâlı. Şanslıyım…

-Bu düet hayli sevildi devamı kazanç mi?

Nihan Çelik feat. Serdar Ortaç “Kasırga” çıktığı lahza itibariyle dijital müzik marketlerin listelerinde ilk sırada yer aldı.  Yorumları okuyorum elimden geldiğince herkes o kadar güzel şeyler yazmış oysa. Ben yine Serdar Ortaç ile hedeflemek isterim. Prodüktörüm konuşuyor. Biz sevdik bu meslek birliğini dinleyici de sevdi. Sanırım tekrar bizi bir arada göreceksiniz.

-Serdar Ortaç sizinle ilgili iltifatlar ediyor... Bu ikili sahneye taşınır mı?

Planlanmış bir konser var. İlk önce ben bir Serdar Ortaç konserinde sahnesine davetli olacağım. Sonrasında dargın konserler var. Benzer konserde ayrı ayrı sahne alacağımız işler var. Olur Ya o sahnelerde de düetimizi okuruz. Bizim oysa uzun soluklu bir iş birliği dediğim gibi.

-Kendinizi nerede düş ediyorsunuz?

En büyük hayalim acilen Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda konser belirlemek. bununla beraber dansta da fazla başarılıyım. Büyük bir şovla çok hoş bir konser tahsis etmek istiyorum. Kliplerimde de dans çok görüyorsunuz. İmajımla oynamayı da çok seviyorum. Bunu sahnede de göstermek istiyorum. Türkiye ’de dansı beceriksiz buluyorum. Türkiye ’de dans edip şarkılarımla bir numara olmak istiyorum. Tabii fakat en iyi benim demiyorum lakin bir takım eksiklikleri bitirmek istiyorum. Ben öbür bir şey yaratmak istiyorum sahnede. 

-Hangi sanatçıları beğeniyorsunuz?

Edis ’i fazla başarılı buluyorum. Hadise ’yi beğeniyorum. 

-Son dönemlerde en fazla konuşulan isim Gülşen desem. Sizce şarkılarımı kıyafetlerimi konuşulmalı?

İkisi de... Gülşen bir artist. Popçu hem sesi ayrıca de görünüşü ile konuşulmalıdır. Gülşen şimdi kıyafetleri ile ön planda. Lakin hepimiz biliyoruz ki Gülşen fazla hoş bir sese de sahip. 

-Son şarkınız Bodrum Masalı'ndan bahseder misiniz kimlerle çalıştınız?

Deniz Durukan ’a ait. Yaza dürüst yaz şarkısıydı fakat ekibim ve ben bu şarkıya pek yükseldik fakat. Bir an önce içeri almamak istedik. 

-Sahnenizde esinlendiğiniz misal aldığınız kimler var?

Beyonce. Küçüklüğümden beri hayranıyım. Her şeyini  peşine düşüp takip ederim. O benim en büyük idolüm. Onun gibi edinmek istiyorum. 

-Müziğin dijital dünya ile evirilmesine değişmesine ne diyeceksiniz?

Bence dijital dünya müzikte menfaat. Aynı andan cümbür cemaat her şeyi peşine düşüp takip edebiliyor. Eskiden sadece televizyonda sanatçıları peşine düşüp takip edebiliyorduk. 

-Sahnede dans edip şarkı söylemek fazla zordur. Bu performansı gözetmek için neler yapıyorsunuz?

Spor yapıyorum muhakkak. Yürüyüş yaparken şarkı söylerim. Nefesimi kontrol aşağı yakalamak için.

-Almanya ’dan sonra Türkiye ’de yaşamak nasıl. Adapte olabildiniz mi? Sırık sanat camiasına içine girmek sizi korkuttu mu?

Doğrusu hayli korktum. Türkiye ’de azıcık ön adalet var. İlk klibi çektim eleştirildi. Gülşen açık giyince sanat oluyor yeni meydana çıkan biri olunca eleştiriliyor. 

-Türkiye ’ye döndükten sonra ilk ne yaptınız?

Türkiye ’de yaşamak Almanya ile karşılaştırma bile edemezsiniz. Türkiye ’nin havası suyu farklı. Türkiye ’miz fazla güzel. Türkiye ’de yaşamak her zaman içimdeydi. Müzik yapmamla alakalı yok. Müzik yapmasaydım da Türkiye ’de yaşamak isterdim. Orada doğdum büyüdüm ama bir başkadır benim memleketim. Keza Türkiye ’ye birincil geldiğimde kuru fasulye yedim. Buranın kuru fasulyesi bambaşka. Ekmeğinin tadı bile farklı. 

-Sahnede dansınıza güveniyorsunuz fakat en çok neye güveniyorsun diye sorsak?

Herkesten daha iyim demiyorum lakin farkımı biliyorum. Bende diğer bir stil var. Karşı Taraf yoktur herkes kulvarında başarılıdır. Ben sahnede olmayan bambaşka bir şeyler yapacağım. Bende diğer bir hava var.

-Almanya ’da neler yapardın?

Okulumu bitirdim. Iş üzerine çalıştım satış pazarlama üstüne diplomamı aldım. Lakin defalarca müzik hayatımdaydım. Aslen Erzincanlıyız. 

-Bundan sonra ama projeler nedir?

Şarkımız çıkacak Sürpriz bir isimle düet çıkacak. Daha büyük bombam ise dünyaca meşhur Snoop Dogg ile düet şarkımız çıkacak yaz aylarında. İmzalar atıldı.

-Günlük hayatınızda neler yaparsınız?

Fotoğraf yapmayı fazla seviyorum. Spor yaparım.

-En çok kimleri dinlemeyi seversiniz?

Ebru Gündeş. Hayranıyım. Çok severim. Türkiye ’de onun gibisi değil. Beyonce ve Ebru Gündeş benim için number one!

-Balık burcusunuz?

Özel hayatımda sulu gözlüyüm. Fakat örneğin mesleğimde önemli ve sert yapılıyımdır. 

-Yemek yapar mısınız?

Yemek yaparım. Tatlıyı fazla severim. 

-Sevmediğiniz huyunuz?

Çok sabırsızım. Sevmiyorum bu huyumu sevmiyorum.

-En sevdiğiniz huyunuz?

Kimseye küsüp kin tutamıyorum. 

-Hayattaki en büyük korkunu nedir?

Sevdiklerime bir şey olmasından korkarım. Beni her şey üzebilir çok hissi biriyim. Biri bana derdini anlatırsa onunla dert ederim kendime.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum