Okullar ne zaman açılacak 2022 sömestr uzar mı? haberi

Okullar ne zaman açılacak 2022 sömestr uzar mı?, Gündem Haberleri.

Okullar ne zaman açılacak 2022 sömestr uzar mı? haberi
30 Ocak 2022 - 20:17
Okullar ne zaman açılacak 2022 sömestr uzar mı?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

öğrenciler sömestrın tadını çıkarırken, okullar ne süre açılacak araştırması başladı. sömestr 21 Ocak tarihinde başladı ve 6 Şubat ’a kadar devam edecek. Öğrenciler 7 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. Peki yarıyıl tatili uzayacak mı Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer son haberi duyurdu.

İlk dönemi tamamlayan öğrenciler iki haftalık sömestr tatiline girdi. 15 tatilde öğrenciler keza dinlenme hem de eksikliklerini bitirme fırsatı elde ediyor. yarıyıl tatili devam ederken merak edilen konuların başında “15 tatil uzatılacak mı” geliyor.

Okullar ne süre açılacak: yarıyıl tatili 21 Ocak tarihinde başladı ve 6 Şubat ’a kadar devam edecek. Öğrenciler 7 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak.

Yıl sonu karneleri 17 Haziran 2022 ’de dağıtılacak.

İkinci ara tatil ne süre: 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan gerçekleştirilecek.

Tatil uzar mı: İkinci dönemin başlangıcıyla ilgili salgına tabi tatilin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki tartışmalara da değinen Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi:

“İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da benzer kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, ‘Acaba tatil uzayacak mı? ’ Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap devretmek istiyorum.

Neden herhangi bir kapanma olacağı süre birincil başlanılacak yerler okullardır? Niçin kafeler, restoranlar, AVM ’ler değildir? Bizler eğer 21 ’inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke edinmek istiyorsak beşeri sermayemize aralıksız koymak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini aralıksız sağlamlaştırmak zorundayız.”

Okullar ne zaman açılacak 2022 sömestr uzar mı?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum