Onur Belgesi nedir kaç puanla alınır 2022? Kimler Onur Belgesi alabilir?

Onur Belgesi nedir kaç puanla alınır 2022? Kimler Onur Belgesi alabilir?, 2022 Yılının 15 tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi günü başlıyor.

Onur Belgesi nedir kaç puanla alınır 2022? Kimler Onur Belgesi alabilir?
18 Ocak 2022 - 14:43
Onur Belgesi nedir kaç puanla alınır 2022? Kimler Onur Belgesi alabilir?,

2022 Yılının 15 tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi günü başlıyor. Karnelerin verilmesiyle beraber yarıyıl tatili başlayacak. Dönemin son sınavlarını tamamlayan öğrenciler, anekdot ortalama hesaplarına başladı. Öğrenciler, başta iftihar belgesi, takdir ve teşekkür belgeleri olmak üzere, karne ve notları ile ilgili araştırma yapıyor.

Öğrenciler sınavlardan aldıkları puanlar doğrultusunda elde ettikleri ortalamalarla takdir veya teşekkür belgesi alacaklar. Bir Takım öğrenciler ise başarı belgelerine ek olarak onur belgesiyle ödüllendirilecek. Davranışların da etkin olduğu iftihar belgesi bazı şartlara tarafından veriliyor.

Peki, iftihar belgesi nedir, kaç puanla alınır? İşte iftihar belgesi almanın şartları…

Devlete Ait Gazete ’de yer alan bilgilere kadar ödül belgesi şartları şöyle sıralanıyor;

(1) 0kul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına emrindeki kalmadan;

a) Türkçe ’yi dürüst, güzel ve etkili kullanarak misal olmak,

b) Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere yeralma, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün galibiyet göstermek,

c) Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek edinmek,

ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek almak,

d) Trafik kurallarına uymada misal davranışlar görünmek,

e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi misal olacak davranışlar sergilemek,

f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi misal almak,

g) Ihtiyar, babasız, öksüz, cılız, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde devir almak,

gibi davranışlarından en az birini gösterenler, öğretmenler ve övünç kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın övünç belgesi ile ödüllendirilir.(2) Keza öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda kayıtlı davranışların dışarıya da övünç belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar mektep yönetimince övünç kurulu ile mektep öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

Onur Belgesi nedir kaç puanla alınır 2022? Kimler Onur Belgesi alabilir?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum