Orman yangınlarına karşısında yeni bölüm kuruldu haberi

Orman yangınlarına karşısında yeni bölüm kuruldu, Gündem Haberleri.

Orman yangınlarına karşısında yeni bölüm kuruldu haberi
05 Şubat 2022 - 13:22
Orman yangınlarına karşısında yeni bölüm kuruldu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Tarım ve Orman Bakanlığına yan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde, orman yangınlarıyla çaba dahilinde hizmet edecek "Havacılık Dairesi Başkanlığı" kurularak, görevleri belirlendi.

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Öteki Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değiştirme Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna kadar, OGM hizmet birimleri arasına, orman yangınlarıyla çaba ilk önce almak üzere OGM'nin ödev alanı zarfında havacılık hizmetlerini yürütecek "Havacılık Dairesi Başkanlığı" eklendi.

Başkanlık, havacılık hizmetlerinin yerine getirilmesinde personel planlamasını gerçekleştirmek ve hava araçlarıyla gerekli görülen diğer araç, gereç ve teçhizatın teminini, kiralanmasını, hazırlanmasını, planlanmasını ve emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlamakla görevlendirildi.

Hava araçlarının bakım, onarım, revizyon, modifikasyon ve servis bülten uygulamaları gibi işlemlerinin yurt içi ya da yurt dışı yetkili bakım merkezlerinde yapılmasını sağlamak, hava araçlarının uçuş, sicil ve bakım kayıtlarına ilişkin meslek ve işlemleri gerçekleştirmek ve uçuş ve yer emniyetiyle ilgili faaliyetleri yürütmek de Başkanlığın görevleri aralarında sıralandı.

Keza OGM merkez teşkilatında, "Havacılık Daire Başkanı" kadrosu ihdas edildi.

Orman yangınlarına karşısında yeni bölüm kuruldu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum