Pervin Buldan soruşturmasında dosya Ankara'ya gönderildi haberi

Pervin Buldan soruşturmasında dosya Ankara'ya gönderildi, Gündem Haberleri.

Pervin Buldan soruşturmasında dosya Ankara'ya gönderildi haberi
31 Ocak 2022 - 20:26
Pervin Buldan soruşturmasında dosya Ankara'ya gönderildi, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

HDP Benzer Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, Deniz Poyraz'ın HDP'nin İzmir il binasına yönelik saldırıda öldürülmesi olayına ilişkin davanın görüldüğü mahkemenin heyetine karşın sözleri üzerine açılan soruşturmada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının İzmir 6. Ağır Canice Mahkemesinde 29 Aralık 2021'de görülen Deniz Poyraz'ın HDP'nin İzmir il binasına karşın saldırıda öldürülmesi olayına ilişkin mahkeme sırasında, HDP Benzeşen Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın duruşma heyetine yönelik laf ve davranışları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan'ın İzmir 6. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesinde görülen duruşmada heyete yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturmada, delilleri toplayarak dosyayı tamamladı.
Dosyaya, Buldan'ın yaptığı konuşma sırasında, duruşmayı izleyen seyirciler kadar çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılan görüntüleri de eklendi. Görüntülerde, Buldan'ın duruşma heyetinin adil yargılama yapmasını etkilemeye teşebbüs mahiyetinde söz ve davranışlarda bulunduğu, sağ el sinyâl parmağını da sallayarak heyetin saygınlığını rencide etmeye karşın ifadeler kullandığı ifade edildi.
Dosya, yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Pervin Buldan soruşturmasında dosya Ankara'ya gönderildi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum