Rahat gelirli ailelere çocuk yuvası desteği için izah etme haberi

Rahat gelirli ailelere çocuk yuvası desteği için izah etme, Gündem Haberleri.

Rahat gelirli ailelere çocuk yuvası desteği için izah etme haberi
01 Şubat 2022 - 16:34
Rahat gelirli ailelere çocuk yuvası desteği için izah etme, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Bakan Derya Yanık, yaptığı yazılmış açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Kabine Toplantısı sonrasında duyurduğu çocuk yuvası-belli başlı sınıfı desteğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çeşitli tematik sosyal destek programlarıyla dezavantajlı hanelerin öbür ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini açıklayan Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerin anaokulu-başlıca sınıfına devam edecek olan çocuklarının desteklenmesine ilişkin böylesine detaylı bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Hazırladığımız yeni takviye programımız ile geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza desteklerimize bir yenisini eklemiş oluyoruz” dedi

Yılda 500 milyon TL kaynak ayıracağız
Bakan Yanık, desteğin detaylarına ilişkin ise, şöyle konuştu: “Sosyal yardım programlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın 3- 5 yaş aralığında çocuğu bulunup, Milli Eğitim Bakanlığı ’na yan anaokuluna- esas sınıfına kaydettirmesi halinde her bir çocuk için ödemekle mükellef olduğu giderleri Bakanlık olarak biz karşılayacağız.

Bu doğrultuda MEB ile belirleyeceğimiz destek tutarını, her yıl ağustos ayına değin vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. Bu destek programımız için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracağız. Bu Nedenle öncelikle uygulanacak anaokulu-belli başlı sınıfı desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerimizdeki 1 milyon çocuğumuzun kreş-asıl sınıfına gitmesini sağlayarak, eğitimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.

Hayata geçirilecek olan yeni yardım programının önemine dikkati çeken Bakan Yanık, “3-5 yaş aralığındaki çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri bakımından MEB ’e ast resmi kreş-başlıca sınıfına devam etmelerini fazla önemsiyoruz. Yeni desteğimizin, çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatına hazırlanmalarında kayda değer katkısı olacağı hiç kuşkusuz. Hiçbir maliyet, geleceğimizi itimat edeceğimiz çocuklarımızdan kayda değer değildir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık ayrıca, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacağını, dilekçe tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini kaydetti.

Rahat gelirli ailelere çocuk yuvası desteği için izah etme, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum