Resmi Gazete'de yayınlandı! Otel, cami, okul çevrelerinde artık yasak

Resmi Gazete'de yayınlandı! Otel, cami, okul çevrelerinde artık yasak, "Alıngan" tatbik alanlarındaki açık ve sanki açık misafir etme yerlerinde saat 24.00'ten sonra canlı müzik yayını yapılması yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Otel, cami, okul çevrelerinde artık yasak
07 Ocak 2022 - 15:33
Resmi Gazete'de yayınlandı! Otel, cami, okul çevrelerinde artık yasak,

"Alıngan" tatbik alanlarındaki açık ve sanki açık misafir etme yerlerinde saat 24.00'ten sonra canlı müzik yayını yapılması yasaklandı. Otel, dini tesis ve okul gibi "hassas bölge" bölgelerindeki söz konusu ağırlama merkezlerinde 24.00'ten sonradan canlı müzik yayını yasaklanmış olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat değişikliğiyle, misafir etme yerlerinin çevresel şamata kriterlerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, "fazla alıngan" uygulama alanlarındaki mevcut açık ve benzeri açık ziyafet yerlerinin bir sene içerisinde tüm cepheleri ile tavanının kapalı ışık halkası getirilmesi gerekecek. Açık ve güya açık yeni ziyafet yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek.

"Alıngan" kullanımların bulunduğu alanlarda etkinlik gösteren açık ve sözde açık gösteri yerlerinde de 24.00-07.00 saatlerinde canlı müzik yayını yapılması yasaklandı. Canlı müzik yayınına izin bahşedilen saatlerde ise yönetmelikle belirlenen sınır değerleri sağlayacak şekilde faaliyetler sürdürülebilecek.

"Hassas" kullanımların bulunduğu yerlerde faaliyet belirten açık ve sanki açık gösteri yerlerinin, denetimlerde, belirlenen sınır değerleri bir yıl içinde üç kez sağlamadığının tespiti halinde ise bütün cephesi ve tavanı iyice kapalı ışık halkası getirilecek. Kapalı bölümler, açılır-kapanır özellikli olmayacak.

Çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda 24 saat yasaklanmış

Hem yönetmelikte yapılan bir başka düzenlemeyle "çok hassas" kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, aşağı veya üstündeki alanlarda konser, davet, miting, merasim, karnaval ve sözde açık hava faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.

"Hassas" ve "eksik alıngan" kullanımların bulunduğu alanlarda konser, davet, miting, tören, festival ve sözde açık hava faaliyetlerinin de 24.00-07.00 saatlerinde yapılması yasaklandı.

Bu alanlarda açık hava faaliyetlerine, çevresel gürültüye maruz kalan kişilerin ve yaşanan şikayetlerin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, İl Mahalli Çevre Komite Kararı ile keza bölge sınırlaması getirebilecek ayrıca de 24.00-07.00 saatleriyle sınırlı olan yasağın süresi uzatılabilecek.

Yönetmelikte geçen "çok hassas" kullanımlar, konut, hastane, çocuk ve yaşlı bakımevleri, yatılı eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarını, "alıngan" kullanımlar, otel, mektep ve dini tesisleri,"eksik alıngan" kullanımlar ise idari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesislerini kapsıyor.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Otel, cami, okul çevrelerinde artık yasak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum