Seren Serengil 'in avukata ödeyeceği para, cezasından çok! haberi

Seren Serengil ’in avukata ödeyeceği para, cezasından çok!, Magazin Haberleri.

Seren Serengil 'in avukata ödeyeceği para, cezasından çok! haberi
17 Mart 2022 - 14:46
Seren Serengil ’in avukata ödeyeceği para, cezasından çok!, Magazin Haberleri. İşte o detaylar;

Sözcü Gazetesi'nden Yaşamsal Arıgan'ın haberine göre İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz davalı Seren Serengil katılmazken Can Tanrıyar'ı avukatı Hande Var temsilcilik etti.

Duruşma savcısı, Seren Serengil'in sözlerinin açıklama özgürlüğü sınırını aştığını belirterek cezalandırılması yönündeki mütalaasını baştan ederek, 4 buçuk aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

SİSTEMATİK HAKARETLER

Davacı Can Tanrıyar avukatı Hande Var, “Suçun yasal unsurları oluşmuştur. Davalı halen sistematik olarak eylemini devam ettirmektedir. Cezalandırılmasını istek ediyoruz” dedi.

Seren Serengil'in avukatı, mütalaaya katılmadığını belirterek “Kamuya mal olmuş şahısların öteki insanlara nazaran ağır eleştirilere daha fazla dayanma yükümlülüğü vardır. Hakaret kastı yoktur. Beraatini istek ediyoruz” dedi.

PARA CEZASI ALDI

Mahkeme, davalı Seren Serengil'in Can Tanrıyar'a karşı sövme suçundan 4 bin 350 TL adli para cezasına çarptırılmasına, avukatı Hande Var'a da 5 bin 100 TL vekalet ücreti ödemesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Serengil'in sosyal medya hesabı Instagram üzerinden “Bu manyak için gerekeni yapalım. Tımarhanelik lakin önce bir parmaklık görsün, olur ya düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz'ün Cumhurbaşkanına seslendiği Can Tanrıyar'dır” biçiminde hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu anlatılıyordu.

Bu sözlerin şikayetçi Tanrıyar'ın övünç, haysiyet ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğunun belirtildiği iddianamede, Serengil'in “Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret” suçundan 3 yıla değin hapisle cezalandırılması istek ediliyordu.

Seren Serengil ’in avukata ödeyeceği para, cezasından çok!, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum