Seyhan Soylu ile Ata Çağlayan örfi nikah kıydı

Seyhan Soylu, Instagram hesabından yaptığı nikah paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Soy Çağlayan'la örfi düğün ile evlendik.

Seyhan Soylu ile Ata Çağlayan örfi nikah kıydı
28 Haziran 2022 - 14:30

Seyhan Soylu, Instagram hesabından yaptığı nikah paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Soy Çağlayan'la örfi düğün ile evlendik. Haftaya diğer ritüellere başlıyoruz. Her din, mezhep, inançta evlenip ahirette de buluşmak istedik. Türkiye'de böylece bilinmez ve çok tartışılacak bir nikah türü. Gerçekte nikahların en derin ve ulvi olanı.


 

Bilirsiniz her sene Darı'a tatile giderim. Eski Mısır'da fakirlerin nikahını duymuştum. Aracısız Olarak Allah'a akit. Karı ve koca arasında olan bir tek Allah'ın şahitliğinde bir düğün türüdür örfi nikah. En Ince Ayrıntısına Kadar iki birey aralarında Allah'ın şahitliğinde söz verme. Gösterişten ritüellerden uzakta. Hiç kimseye duyurulmadan aşıkların nikahı Mısır ve Ürdün'de çok sık yapılır. En önemli nikahtır. Biz de Soy ile ne kadar varlıklı olursak olalım gönlümüz her daim fakir ve birincil nikahımızı bu şekilde kıymaya karar verdik."

Nikahın detaylarını anlatan Seyhan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki hafta Cet Bey'in ailesi istemeye geliyor. Bütün hayalimdeki ritüelleri, gönlümdeki bakımlı gizli kalmış hayallerim gerçekleşiyor. Cet Bey daha önce iki izdivaç yapmış. Benim de başımdan 3 nikah geçti. Ama reel aşkı, yaşlanacağım eşimi bulduğumu düşünüyorum. En azından kalbimin sessini dinliyorum. Bu yüzdende eski Mısır'da çok fazla eski bir düğün ile evliliğe adım atmak istedim. Mısırlılar bu nikahı ahiret nikahı, örfi nikah olarak tanımlıyor. Bu nikah Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde bütün İslam ülkelerinde bilinen kıymetli bir nikahtır.

Ben de eşimde araştırmacı birer yapımız var. Kendisine ilk önce örfi düğün ile evlenmek istedim. Ardından bütün İslami, mezhep ritüelleri, belediye nikahı hatta ecdadımıza giderek şaman nikahı bile istiyorum fakat seni ahirette de bulabileyim Atam dediğimde. Soy bey yüzüme baktı gülümseme etti ve 'Sen ne istiyorsan yüreğinde sıkışık ne varsa bırak sal gitsin. Canın ne istiyorsa o olacak'' dedi. Ve Allah ne yazdıysa o olur diye ya Bismillah diye birincil nikahımızı örfi düğün ile evlendik.

Allah için ne yalan diyeyim ki içimden bu geldi bunu yerine getirmek istedim. Ve oldu... Allah işte... 'İmanınla iste ben layıksan veririm kulum' der. Ben de fazla istedim oldu canlarım. Çok yakında evlilikle ilgili bütün ritüelleri tek tek yerine getirmek isterim. Ve isteme, söz, nişan, kına, nikah, düğün her şey gönlümde var. her dini, mezhep, inançta evlenip ahirette de buluşmak istiyorum. Bu fani dünyada hayatın fazla meşakkatli bir sınavına natürel tutuldum. Şan, şan ve paranın hiç esiri olmadan savaştım. Hatamız oldu. Af diledik. Tevekkül ettik. Şükür ettik. Rabbim de ödülümü nasip etti."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum