Simge Sağın mahkemelik oldu

Sabahleyin Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine tarafından meşhur şarkıcı Sembol Sağın, 'Migreni Bana Sor' isimli farkındalık projesi için bir ilaç firması ile işbirliği yapmıştı.

Simge Sağın mahkemelik oldu
14 Mayıs 2022 - 18:17

Sabahleyin Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine tarafından meşhur şarkıcı Sembol Sağın, 'Migreni Bana Sor' isimli farkındalık projesi için bir ilaç firması ile işbirliği yapmıştı. Meşhur şarkıcı proje kapsamında "dahası Bana Sor" isimli şarkıyı, sözlerin kampanyaya uygun bir şekilde değişmiş hali ile okudu. Sağın, 31 Ekim 2019 tarihinde Migren Hastalığı Farkındalık Projesi Artist Hizmet Sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşmede Amblem Sağın, eser üzerindeki mali ve manevi haklarını kullanma yetkisini Aralık 2019'dan bir yıl süreyle ilaç firmasına devredilmek üzere ajansa devretti.

İlaç firması ve ajans, lisans süresi dolduktan tam 9 ay sonradan Sembol Sağın'dan müsade almadan çalışmayı, projeye ait bütün sosyal medya hesaplarında ve sitelerinde Eylül 2021 tarihine dek yayınladı. Meşhur şarkıcı ajansı uyardı ancak bir cevap alamadı, hap firması ise olumsuz dönüş yaptı.

Simge Sağın avukatı Eda Salman yoluyla Düşünce ve Sanat Eserleri kapsamındaki finansal ve manevi haklarını ihlal edildiğini belirterek firmaya dava açtı.

Sembol Sağın'ın izni olmaksızın ses ve görüntüsünün kullanılması sebebi ile profesyonel hayatındaki işleyişinin bozulduğu bilgisi dilekçede yer aldı Ajans ve firmanın 20 bin TL'lik manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Fiziksel tazminat bedelinin ise 2 buçuk milyon TL'yi bulacağı öne sürüldü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum