Soğuk hava ve fırtına balık tezgahlarını vurdu! Fiyatlar arttı haberi

Soğuk hava ve fırtına balık tezgahlarını vurdu! Fiyatlar arttı, Gündem Haberleri.

Soğuk hava ve fırtına balık tezgahlarını vurdu! Fiyatlar arttı haberi
22 Ocak 2022 - 17:21
Soğuk hava ve fırtına balık tezgahlarını vurdu! Fiyatlar arttı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

SAMSUN'da etkili olan soğuk hava ve kasırga sebebiyle balıkçılar, ava çıkamayınca tezgahlarda balık çeşitleri azaldı; fiyatlarda ise artış gözlendi.

Karadeniz'de son haftalarda etkin olan kar yağışı ve fırtına, balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçıların kuvvetli rüzgarda tekneleriyle denize açılıp, avlanamaması sebebiyle tezgahlar, az daha manâsız kaldı. Stoklardaki balıklar da tükenince bir takım tezgahlarda balık çeşitleri azaldı, fiyatlar ise arttı. Son yılların en bereketli balık sezonlarından birinin yaşandığı Samsun ’da da elverişsiz hava koşulları nedeniyle tezgahlarda kültür balıkları yer alırken, eksik da olsa istavrit, barbun, mezgit, lüfer ile mezgit de satılıyor. 

Samsun'da uzun yıllardır balıkçılıkla uğraşan Ayhan Liman, "Hava şimdi soğuk. 4-5 gündür esiyor. Eksik da olsa balık geliyor fakat birazcık yüksek fiyatlı. şimdi havada kasırga var ama yarın ne olur bilmiyoruz. Balık eksik olunca fiyatlar yükseliyor. gerçi satış var, halk vazgeçmiyor. Bu havalarda ne bulursa yesin halk. derhal balığın bütün yenilme zamanı çünkü balık yağlandı, yağlı balık leziz olur. Fiyatlar gerçi yerinde sayılır. Mezgit ve istavrit kilosu 20, hamsi 25 lira şu anda. Deniz balığı olarak istavrit, barbun, mezgit, lüfer var. Fiyatlar değişebiliyor. Soğuk havada balığa çıkamadıkça fiyatlar benzer kalmıyor. Kültür balıkları ise fiyat olarak pozitif değişmiyor" diye konuştu.



"Fiyatlar düşerse daha gizli alabiliriz"
Balık almaya gelen Ahmet Durmuş, "Karadenizli olarak alt ki balık seviyoruz. Lüfer, çinekop, ançuez, istavrit yemeyi seçim ediyoruz çoğunlukla. Hangisi yerinde olursa alıyoruz fakat benim tercihim lüferden yanlamasına. Ançuez Rusya tarafına doğru kaçmıştı, şimdi havalar soğuyunca bu tarafa geldi. Bu da bizim için iyi bir koşul" dedi. İrfan Salman da "Alabilirsek ancak mezgit, istavrit alıyoruz. Hamsi alıyoruz fakat o da derhal değil. Denizden gelmiyor. Buzhane malı. Fiyatlar düşerse daha rahat alabiliriz" diye konuştu.

Soğuk hava ve fırtına balık tezgahlarını vurdu! Fiyatlar arttı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum