Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar

Haklarında tasfiye kararı çıkan 21 faizsiz konut şirketinden 6'sının Katılım Evim ve İmece Evim’e devrine yönelik talebin kabul edildiği öngörüldü.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar
21 Kasım 2021 - 14:42 - Güncelleme: 18 Aralık 2021 - 21:52
Tasfiye edilen 21 faizsiz konut şirketleriyle beklenen ilgili karar geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF), tasfiye halindeki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmelerinin, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredileceği bildirildi. BDDK ve TMSF'nin internet sitelerinde yer alan açıklamada, BDDK ve TMSF'nin dört aydır yaptıkları uzun süreçli çalışmalar neticesinde, tasarruf finansman şirketlerinin yaptığı uzun vadeli sözleşmeler nedeniyle tasfiye sürecinin 10 yılı aşacağını öngördü.

Bu şirketlerin Faaliyetlerine devam eden sadece iki şirketin taleplerinin kabul edildiği belirtilen açıklamada, "Buna göre, tasfiye halindeki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmeleri, Katılım Evim ve İmece Evim’e tamamen devredilecektir" denildi.

BDDK ve TMSF’nin çözüm için yürüttüğü bu büyük çok yönlü çalışmaların sonucunda Katılım Evim ve İmece Evim firmalarıyla, var olan şartlarda tasarruf sahipleri için olabilecek en iyi ve kesin çözüm olarak, mevcut sözleşmeleri devralmaları konusunda anlaşma sağlandığı bildirilen açıklamada ise, Birevim AŞ’nin ise daha önce Çözüm Tasarruf AŞ adlı firmayı devralmasına onay verildiği kaydedildi.

Bu Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tasarruf finansman sektörüne güvenin yeniden tesis edilmesi ve kafa karıştıran kaygıların giderilmesi için çok büyük özveri gösteren iki şirketle imzalanacak anlaşma kararıyla, tasfiye halindeki 21 şirketten 6 tanesinin müşterileri, yıllarca beklemeden ve kandırılmadan, en az mağduriyetle ev veya otomobil sahibi olabilecektir.

Devir protokollerinin şartları TMSF ve BDDK kurullarında onaylanmasının ardından, detaylar TMSF, BDDK ve şirketlerin internet sitesinden gelecek önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Tasfiye çalışmaları çok geniş bir şekilde devam eden 21 firmanın ortakları ve kanuni temsilcileri ile ilgili 6183 sayılı maddenin kanun kapsamındaki takipler kesintisiz sürdürülecektir. BDDK ve TMSF tarafından, geride kalan 15 şirketle ilgili etkin ve yoğun çalışmalara devam etmektedir".
(MFA-E)  İSTANBUL (İHA) Links

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum