Terörist MLKP ve PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etti: En büyük destekçisi... haberi

Terörist MLKP ve PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etti: En büyük destekçisi..., Gündem Haberleri.

Terörist MLKP ve PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etti: En büyük destekçisi... haberi
31 Ocak 2022 - 12:20
Terörist MLKP ve PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etti: En büyük destekçisi..., Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Gaziantep'te ikna aracılığıyla teslim olan terörist, terör örgütleri MLKP ile PKK/YPG arasındaki ilişkiyi anlattı: "Terör örgütü MLKP içerisinde eğitim aldığım için YPG içerisinde herhangi bir eğitim almadım. Her iki örgüt birlikte hareket ettiği için eğitim verme gereği duymamış olabilirler. MLKP terör örgütünün Suriye'deki en kayda değer destekçisi PKK/YPG terör örgütüdür"

Yurt içinde bilhassa emniyet güçlerini ve sivil halkı kasıt alan saldırılarda müşterek hareket ettiği tanıdık terör örgütleri MLKP ve PKK/YPG'nin yurt dışındaki iş birliği de ikna çalışmaları sonucu 25 Aralık 2021'de Habur Kara Hudut Kapısında güvenlik güçlerine teslim olan MLKP'li terörist F.Ş'nin ifadesine yansıdı.

Etkili pişmanlık hükümleri kapsamında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan F.Ş, arkadaşı İsmet Ş. ile 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde HDP binasında bir görevliyle görüştükten sonra Suriye'ye geçtiklerini söyledi.

F.Ş, Suriye'de terör örgütü MLKP'nin kamplarına götürüldüğünü belirterek, çatışma bölgelerine MLKP flaması ile katıldığını oysa kendilerinden sorumlu olan teröristin PKK/YPG mensubu olduğu bilgisini paylaştı.

"Terör örgütü MLKP içerisinde eğitim aldığım için YPG içerisinde herhangi bir eğitim almadım." diyen F.Ş, şunları anlattı:

"Her iki örgüt birlikte hareket ettiği için eğitim verme gereği duymamış olabilirler. MLKP terör örgütünün Suriye'deki en önemli destekçisi PKK/YPG terörörgütüdür. KCK/PKK/YPG terör örgütüne açıklamaları ve söylemleri ile en fazla yardım veren partinin Türkiye'de HDP olduğunu biliyorum. MLKP'nin hukuki siyasi uzantısı ESP'nin eski başkanı Figen Yüksekdağ'ın HDP'ye katılması sonrasında MLKP'nin de PKK ve HDP etkisi aşağı olduğunu ve onların söylemlerine kadar hareket ettiğini biliyorum. HDP'nin açıklamalarının PKK'nın söylemleri ve ideolojilerinin aynısı olduğunu, hatta HDP içerisindeki siyasetçilerin PKK'nın talimatları doğrultusunda eylemlere katıldığını biliyorum. Idare, işleyiş ve öteki bütün bakımlardan bariz bir fark yoktur. Son dönemde MLKP ayrıntılarıyla PKK terör örgütünün bir parçası olarak faaliyet yürütmektedir."

Terör örgütlerin yeni isim ve yapılanmalarla eski kötü imajlarını gizlemeye çalıştıklarını aktaran F.Ş, "İsimleri değişse de eylem, idealleri ve emellerinin değişmediğini aldığım örgütsel eğitimlerde de gördüm." ifadelerini kullandı.

Türkiye sınırına güvenlik amacıyla yapılan duvarların terör örgütlerine katılımı sıfır seviyesine düşürdüğünü anlatan F.Ş, örgüte birlikte katıldığı arkadaşının çatışmada yanarak öldüğüne tanık olduğunu, bu olaydan sonradan örgütten kaçma fikrinin ortaya çıktığını bildirdi.

F.Ş, yaşanan olayın arkasında ailesiyle iletişime geçtiğini ve yine ailesi yoluyla görüştüğü polisin de ikna çalışmaları sonucunda terör örgütünden kaçtığını sözlerine ekledi.​​​​​​​

Terörist MLKP ve PKK arasındaki ilişkiyi deşifre etti: En büyük destekçisi..., başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum