Türkiye'den Afganistan için destek kampanyası başlatıldı IBAN verilecek haberi

Türkiye'den Afganistan için destek kampanyası başlatıldı IBAN verilecek, Gündem Haberleri.

Türkiye'den Afganistan için destek kampanyası başlatıldı IBAN verilecek haberi
22 Ocak 2022 - 13:15
Türkiye'den Afganistan için destek kampanyası başlatıldı IBAN verilecek, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Afganistan için insanı yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya dahilinde yapılacak yardımlar vatandaşlar ile valilikler, belediyeler ve ulus kurumlarınca AFAD'ın açacağı hesaplardaki IBAN'lara yatırılacak

Bugünkü Devlete Ait Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Afganistan'a takviye kampanyası başlatıldı.

Kararda, "Afganistan'da insani yardıma fakir sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması nedeniyle takviye kampanyası başlatılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi uyarınca karar verilmiştir" denildi.

Devlete Ait Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: "Afganistan'da insani yardıma muhtaç sivil halka esas insani ihtiyaçlarının karşılanması için yardım olunması nedeniyle destek kampanyası başlatılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi uyarınca karar verilmiştir. Yardım kampanyası ve görevlendirme
MADDE 1- (1) Afganistan'da arzu ve soğuk kış şartları nedeniyle insani yardıma yoksul sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması amacıyla takviye kampanyası başlatılması hemfikir olunmuş ve söz konusu insani destek kampanyasının koordinasyonunu gerçekleştirmek üzere Afet ve Ivedi Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir. (2) Kampanya dahilinde valilikler, belediyeler ve diğer ulus kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması veya gerçek ve tüzel kişilerce aracısız bağış yapılması amacıyla Felaket ve Acil Koşul Yönetimi Başkanlığınca ulus bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar anılan Başkanlık göre duyurulur. (3) Yıkım ve Acele Koşul Yönetimi Başkanlığı göre Afganistan'a takviye kampanyası için 20/1/2022 tarihinden itibaren kamu bankaları ve/ya da özel bankalar nezdinde açtırılan hesaplara yapılmış/yapılacak bağışlar da insani yardım kampanyası zarfında değerlendirilir."

Türkiye'den Afganistan için destek kampanyası başlatıldı IBAN verilecek, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum