Türkiye'den uluslararası topluma 'Yunanistan' çağrısı haberi

Türkiye'den uluslararası topluma 'Yunanistan' çağrısı, Gündem Haberleri.

Türkiye'den uluslararası topluma 'Yunanistan' çağrısı haberi
05 Şubat 2022 - 09:19
Türkiye'den uluslararası topluma 'Yunanistan' çağrısı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ’ın baştan savma göçmenlere karşısında insan haklarını ihlal eden tavrına karşı çıktı. Bakanlık, milletlerarası topluma tüm insani değerleri hiçe sayan Yunanistan'ın tavrına karşısında sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan ’ın milletlerarası hukuku ve insan hakları normlarını ihlal ederek yamalı göçmenleri geri itmesinin o kadar çok masumun hayatına mal olmaya devam ettiğini hatırlattı.

Göçmenlerin yaşam hakkına kasteden bu gayrimeşru ve vicdansız yaklaşımın Avrupa ’nın utancı olarak hafızalara kazındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AB Yunanistan ’ın derme çatma göçmenlere karşı bu zalim tutumuna sessiz kalmakta, girişimlerimizi yanıtsız bırakmaktadır.

Milletlerarası topluma çağrımız, bütün insani değerleri hiçe sayan Yunanistan ’ın bu eylemlerinin araştırılması, insan hakları ihlallerine sessiz kalınmamasıdır."

19 baştan savma göçmen yaşamını yitirmişti
Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde önceki gün donarak ölen 11 baştan savma göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 baştan savma göçmen de müdahaleye karşın kurtarılamamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak hayatını kaybeden göçmenlerin ayakkabıları ve elbiselerinin çıkarıldığını, Yunan sınır birlikleri göre geri itildiğini açıklama etmişti.

Ekipler aynı bölgede dün de donarak ölen 7 baştan savma göçmenin cansız bedenini bulmuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden Boris Cheshirkov, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türk tarafına geri itilmesine ilişkin sorusunu cevaplamıştı.

Cheshirkov, derme çatma göçmenlerin ölümüne ilişkin haberleri medyada gördüklerini belirterek, "Bu görüntüler karşısında şok olduk ve derin endişe duyduk. Yunanistan-Türkiye sınırında insanların öldüğüne dair bize ulaşan raporlar var." ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa sınırlarında düzensiz göçmenlerin geri itilmesine tepki belirten Cheshirkov, "Avrupa'da çoğalan hudut kısıtlamaları ve geri itmeler, mülteci ve göçmenleri daha tehlikeli rotalara yönlendiriyor. Bu da insanların kendilerini, hayatlarını ve çocuklarını daha artı riske attıkları anlamına geliyor." uyarısında bulunmuştu.

Türkiye'den uluslararası topluma 'Yunanistan' çağrısı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum