Türkiye Uzay Ajansı'na Sebze Imal mezunu atanınca tepki yağmıştı izah etme geldi haberi

Türkiye Uzay Ajansı'na Sebze Imal mezunu atanınca tepki yağmıştı izah etme geldi, Gündem Haberleri.

Türkiye Uzay Ajansı'na Sebze Imal mezunu atanınca tepki yağmıştı izah etme geldi haberi
28 Ocak 2022 - 11:47
Türkiye Uzay Ajansı'na Sebze Imal mezunu atanınca tepki yağmıştı izah etme geldi, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Ege Üniversitesi Ödemiş Iş Yüksek Okulu Sebze Imal Tekniği ön lisans bölümünden mezun olan İlyas Haliloğlu'nun Türkiye Uzay Ajansı'na Başkan Müşaviri olarak atandığı haberleri, sosyal medyada ağız dalaşı yaratmıştı.

Sebze Imal Tekniği Bölümü mezunu İlyas Haliloğlu, Türkiye Uzay Ajansı'na Başkan Müşaviri olarak atandı. Ağız Dalaşı yaratan bu atamanın ardından Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "İlgili göreve atanan personelimiz, 1990 yılından bu yandan memuriyeti aralıksız bir bürokrattır. Personelimiz teknik yok idari işlerin takibinde görevlidir." denildi.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Sebze Üretim Tekniği ön lisans bölümünden mezun olan İlyas Haliloğlu'nun Türkiye Uzay Ajansı'na Başkan Müşaviri olarak atanması sosyal medyada tepki topladı.

Başkan müşaviri olarak atandım
İlyas Haliloğlu, atanmasının ardından sosyal medya hesabından tanımlama yaptı. Haliloğlu, Türkiye Uzay Ajansı'nın not kağıdına yazdığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dost ve arkadaşlarım; Türkiye Uzay Ajansı Kurumu'na, Başkan Müşaviri olarak atandım. Dua ve desteklerinizi her zaman beklerim. Saygılarımla"

Bu atamanın arkasında Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım imzalı bir tanımlama paylaşıldı. Türkiye Uzay Ajansı'nın sosyal ağ hesabından paylaşılan açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında yer alan İlyas Haliloğlu'nun TUA Başkanlık Müşavirliği görevine getirilmesine ilişkin haberlerde kasti ifadelere yer verildiğine şahit oldum. TUA, uzay çalışmalarının yanında bir devlet kurumu olarak yönetimsel ve bürokratik işlerin de yürütüldüğü bir kurumdur. İlgili göreve atanan personelimiz, 1990 yılından bu yanlamasına memuriyeti aralıksız bir bürokrattır. Personelimiz teknik yok yönetimsel işlerin takibinde görevlidir. Ayrıca ödev, haberlerde yansıtılmaya çalışıldığı gibi açıktan ve istisnai bir devir yok, kurumlar arası nakil aracılığıyla yapılan bir görevlendirmedir. İdari bir atama üzerinden kurumumuzu yıpratmaya çalışan art niyetli yayınları kamuoyunun takdirine sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Uzay Ajansı'na Sebze Imal mezunu atanınca tepki yağmıştı izah etme geldi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum