Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'nin 'metro' iddiasıyla ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'nin ‘metro' iddiasıyla ilgili açıklama, Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığı'na tabi Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ’nden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu 1 yıla yakındır yalnızca .

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'nin 'metro' iddiasıyla ilgili açıklama
18 Ocak 2022 - 15:45
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'nin ‘metro' iddiasıyla ilgili açıklama,

Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığı'na tabi Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ’nden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu 1 yıla yakındır yalnızca imza bekliyor' iddiası ile ilgili yorumlama yapıldı. Açıklamada, projede bir takım belgelerin eksik olduğu belirtilerek, "İBB meslek yapmak istiyorsa; enerjisini Mahmutbey- Esenyurt hattı için kullanabilir" denildi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Beylikdüzü- Sefaköy (İncirli-Sefaköy-TÜYAP) Raylı Sistem Hattı'na ait proje ve dokümanlarının incelenmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadar Altyapılar Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği anımsatıldı. Açıklamada, "Laf konusu hattın projelerinin incelenmesinde Genel Müdürlüğü'müzün tasdik verebilmesi için gerekli olan 'muhakkak proje' vasfında proje teslim edilmediği, avan aşamada kalmış belge sunumu yapılmış, eksikler ise İBB temsilcileriniz ve proje firmanıza bildirilmiştir" denildi.

'Hala asal eksikliklerin mevcut olduğu saptandı'
Devam eden süreçte proje firmasının yaptığı sunumlar ve gerçekleşen teknik toplantılar sonucunda hazırladığı evrak ve çalışmaların Genel Müdürlüğe ulaştığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ancak ilave dokümanlarda da hala asal eksikliklerin mevcut olduğu saptandı. Sondaja dayalı zemin etüt raporu, jeolojik plan ve kesit belli projeleri, zelzele etüt raporu, mimari kesin projeler, tünel ve istasyon kazı-takviye sistemleri ilk önce elde etmek üzere onayımıza olmazsa olmaz projeler, halihazırda sunulmamış bulunuyor. Ayrıntılı eksik listesinin 'belli proje' çalışmasının ilgili mevzuat gereği sunulması ve Sefaköy- Beylikdüzü kesimine ait yapılabilirlik etüdünün iletilmesi ile teknik incelememiz nihai ülkü getirilerek, Genel Müdürlüğü'müz görüşü verilebilecektir. Söz konusu hatta paralel Mahmutbey- Esenyurt hattı Genel Müdürlüğü'müz teklifi ile yatırım programına alınıp dört sene önce ihalesi üretilmiş olup ama İBB hiçbir egzersiz yapmamaktadır. İBB meslek yerine getirmek istiyorsa; enerjisini Mahmutbey-Esenyurt hattı için kullanabilir."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'nin ‘metro' iddiasıyla ilgili açıklama, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum