Ünlü film yönetmeni Ukrayna 'da öldürüldü!

MedyaRadar'ın haberine tarafından Litvanyalı film yönetmeni Mantas Kvedaravicius; Rus saldırılarını belgelemek için bulunduğu Ukrayna ’nın savaştan en çok etkilenen şehirlerinden biri olan Mariupol kentinde hayatını kaybetti. Rus film yönetmeni Vitaly Mansky, Litvanyalı yönetme.

Ünlü film yönetmeni Ukrayna 'da öldürüldü!
03 Nisan 2022 - 20:49

MedyaRadar'ın haberine tarafından Litvanyalı film yönetmeni Mantas Kvedaravicius; Rus saldırılarını belgelemek için bulunduğu Ukrayna ’nın savaştan en çok etkilenen şehirlerinden biri olan Mariupol kentinde hayatını kaybetti.

Rus film yönetmeni Vitaly Mansky, Litvanyalı yönetmenin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Arkadaşımız Artdocfest katılımcımız, Litvanyalı belgelere dayanan yazarı Mantas Kvedaravicius, bugün Mariupol'da, elinde kamerayla, bu saçma savaşta öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Litvanyalı belgeli yönetmeni ve yapımcısı Giedre Zickyte ise sosyal ağ hesabından yaptığı açıklamasında, "Sevgili kabiliyetli Mantas'ı kaybettik. Litvanya sinema topluluğu ve bütün dünya için korkunç bir kayıp. Kalplerimiz kırıldı" dedi.

Kvedaravicius, öteki çalışmalarının yanı sıra, 2016 Berlin Milletlerarası Film Festivali'nde ilk kez gösterilen çatışma bölgesi belgeseli "Mariupolis" ile tanınıyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum