Vatan Partisi'nden anadilde eğitim çağrısına tepki: ''Talepler halka değil PKK'ya ait'' haberi

Vatan Partisi'nden anadilde eğitim çağrısına tepki: ''Talepler halka değil PKK'ya ait'', Gündem Haberleri.

Vatan Partisi'nden anadilde eğitim çağrısına tepki: ''Talepler halka değil PKK'ya ait'' haberi
18 Şubat 2022 - 16:52
Vatan Partisi'nden anadilde eğitim çağrısına tepki: ''Talepler halka değil PKK'ya ait'', Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Ortaöğretimde seçmeli ders süreci devam ederken, HDP/ PKK çevreleri Kürtçe seçmeli ders çağrılarını anadilde eğitim isteğiyle birleştiriyordu. HDP/ PKK ’nın sinsi taktiğine Gelecek ve Derman Partilerinin Diyarbakır İl Başkanları da katıldı. Kuzey Irak merkezli Rudaw TV ’ye konuşan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, seçmeli derslerin tatmin edici olmadığını vurgulayarak Kırmançi Kürtçesi ve Zazaca ’nın eğitim dili olmasını istediler.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, Gelecek ve DEVA Partilerinin PKK ’nın gözüne girmek istediklerini söyledi.

''TALEPLER HALKA DEĞİL PKK ’YA AİT''

Kürtçe ’nin devlet güvencesi aşağı olduğunu kaydeden Ferdi Tanhan, anadilde eğitim talebinin diğer bir mesele olduğunu belirtti. Tanhan, şunları söyledi:

- Bu talep şüphesiz Kürt halkına ait yok. Anadilde eğitim Kürtlerin lehine değil aleyhine bir taleptir. Kürt'ü İstanbul'dan, İzmir'den ve dünyadan koparmak içindir.” diyen Tanhan, Kürt yurttaşların rahatlık ve mutluluğunun iki taraflı dilden geçtiğini ifade etti. Kürtçe seçmeli derslere talebin düşük olduğunu belirten Tanhan, “Türkçe bütün milletimizin ortak anlaşma aracıdır. Kürtçe eğitim talebi PKK ’nın zorlamasıdır.

''AYRILIKÇILIĞIN SİNSİ PLANI''

Tanhan, Türkiye ’de Kürtlerin büyük çoğunluğunun en iyi bildiği dilin Türkçe olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

- Bizim çocuklarımız İstanbul'da, Ankara'da çalışmasın mı? Anadilde Tıp öğrettiğiniz doktor, mühendis, İstanbul'da, İzmir'de meslek bulabilir mi? Dahası doktorluğu, mühendisliği layıkıyla öğrenebilir mi? Türkçe'nin bu konudaki olanaklarını hangi Kürtçü reddebilir. Bu olanaklardan Kürtleri yoksun bırakmak isteyenler bile kendi aralarında Türkçe konuşuyor. PKK mahkemelerinin, haberleşme ve yayınlarının Türkçe olduğunu biliyoruz. Kürt yurttaşlarımızın refahı, mutluluğu ve gelişmeleri de, her yurttaşın en iyi bildiği, karşılıklı dilimiz Türkçe ’yi daha iyi öğrenmelerine, daha iyi eğitilmelerine ve eşitliğin her alanda gerçekleştirilmesi için gerekli imkânların devletçe sağlanmasına bağlıdır. Anadil, bir insanın kökenindeki dil değil, en iyi bildiği ve toplum hayatının her alanında en iyi konumda olmasını karşılayan dildir. Türkiye ’de Kürtlerin büyük çoğunluğunun en iyi bildiği dil, Kürtçe veya değişik lehçeleri değil; Türkçe ’dir. Hem Kürtçe ’nin dağıtılmış lehçelerinin devlet okullarında öğretilmesinin, meslek ve millet hayatında bir karşılığı, başvuru formu kabiliyeti ve işlevi yoktur. Bir ‘ortak Kürtçe'nin ’ kabul edildiğini varsayalım, yine de bu lehçe Kürt yurttaşlarımızın çoğunluğu açısından anadil olmayacağı gibi, toplum hayatında da işlevsel olmayacaktır. Çünkü Türkiye ’de Kürtçe ’nin herhangi bir lehçesiyle meslek hayatına yeralma, millet hizmetinden adet edinmek ve kamu görevi yerine getirmek, bugün için de yarın için de olası ve akla yatkın değildir. Kürtçe öğretim; ırksa boğazlaşmalar, emperyalizme tutsaklık, feodal karanlığı, yıkım ve acıdan başka hiçbir talebi olmayan ayrılıkçılığın sinsi planıdır.






 

Vatan Partisi'nden anadilde eğitim çağrısına tepki: ''Talepler halka değil PKK'ya ait'', başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum