Vatan Partisi'nden Ekrem İmamoğlu protestosu haberi

Vatan Partisi'nden Ekrem İmamoğlu protestosu, Gündem Haberleri.

Vatan Partisi'nden Ekrem İmamoğlu protestosu haberi
05 Şubat 2022 - 17:25
Vatan Partisi'nden Ekrem İmamoğlu protestosu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye düşmanlarıyla ilişkiler kurduğunu iddia etti.

Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığına üye bir grup, "Türkiye Atlantik merkezinden yok Ankara'dan yönetilir" yazılmış pankart açarak, slogan attı.

Ellerinde parti ve Türk bayrakları bulunan gruptakiler, İmamoğlu'nun yabancı siyasetçi ve diplomatlarla görüştüğü anlara ait fotoğrafları taşıdı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, İmamoğlu ve ekibinin tercih çalışmalarına başladıkları günden itibaren yaptığı ziyaretleri ve açıklamaları izlediklerini söyledi.

İmamoğlu'nun İBB başkanlığının ödev ve sorumluluklarından fazla, öbür emellere hizmet eden işler ardındaki olduğunu ileri süren Dikmen, İmamoğlu'nun tercih gezilerine Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ederek ve Bartholomeos'un tavsiyelerini alarak başladığını, bunun ABD'ye verilen bir selamlama olduğunu savundu.

Dikmen, İmamoğlu'nun sonradan Rudaw röportajında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çizgisini beğendiğini söylediğini, KKTC'ye gitgide artarak eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya destek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına desteklemek için apar topar Diyarbakır'a gitmişti. PKK'ya takviye verenlere güç oldu lakin 3 yıldır evlatlarını HDP/PKK'dan kurtarmaya çalışan Diyarbakır annelerini görmezden gelmişti. İstanbul'dan verdiği mesajlarla Atlantik efendilerinin gözüne yeterince giremeyen İmamoğlu, göreve başlamasından birkaç ay daha sonra soluğu, topraklarımızı parçalama planı olan Sevr'in mimarı ve İngiliz istihbaratıyla derin ilişkide olan Chattham House'da almıştı. Yetmedi, dönemin ABD elçisi Satterfield'ı makamında ağırladı. Birkaç ay daha sonra ne hikmetse ABD yeniden yapılanma bankasından 5 milyon dolar hibe geldi."

Bazı yabancı basın kuruluşlarının bu yüzden İmamoğlu'na özel ağırlık verdiğini söyleyen Dikmen, "İngiliz elçiyle yemeğe kar küreme aracıyla giden, 4 kişilik yemeğe 48 bin lira İBB kasasından verdiren İmamoğlu'nu halka daha yakın ve mütevazı bir karakter olarak sunuyorlar. Ambalajda mütevazı, Atatürkçü, halka yakın, çalışkan diye pazarlanıyor lakin içinden meydana çıkan HDP/PKK ile kol kola, ABD-İngiltere-AB'nin gözdesi, her felakette ya kayakta ya denizde veya balık sefasında olan bir adam. İşte İmamoğlu bu. İmamoğlu, Türkiye düşmanı konumda bulunan ne dek ülke ya da şahıs varsa sıkı fıkı." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi'nden Ekrem İmamoğlu protestosu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum