WhatsApp'tan helallik istedi tazminatından oldu haberi

WhatsApp'tan helallik istedi tazminatından oldu, Gündem Haberleri.

WhatsApp'tan helallik istedi tazminatından oldu haberi
30 Ocak 2022 - 16:15
WhatsApp'tan helallik istedi tazminatından oldu, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Yargıtay, şirket WhatsApp grubuna ‘Merhaba, 14 yıllık çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, herkes hakkını helal etsin ’ mesajı atan davacı işçinin tazminat alamayacağına hükmetti.

İşten çıkarıldığını iddia eden emekçi, kıdem ve ihbar tazminatını olmak için mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, şirket whatsApp grubuna ‘Merhaba, 14 takvim çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, cümbür cemaat hakkını helal etsin ’ mesajı atan şikayetçi işçinin tazminat alamayacağına hükmetti.

Özel bir şirkette çalışan emekçi, meslek sözleşmesinin hileli yere feshedildiğini belirterek İş Mahkemesi ’nin yolunu tuttu. Şikayetçi emekçi, maaşının bordrolarda düşük gösterildiğini, yarım saat ara dinlenmesi kullandırıldığını, meslek akdinin hileli olarak feshedildiğini iddia ederek, kıdem ve ihbar tazminatı ile pozitif mesai ücretinin davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti. Davalı şirket ise iddiaları reddetti. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Davalı şirket avukatı kararı istinafa götürdü. Alan Adliye Mahkemesi, istinaf müracaatını reddetti. Davalı bu kere kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

O mesaj her şeyi değiştirdi
İşçinin şirket Whatsapp grubuna helalleşmek amacıyla mesaj attığının hatırlatıldığı kararda, şöyle denildi:
“Davacı meslek akdine haksız olarak son verildiğini iddia ederek kıdem ve ihbar tazminatı başvurusunda bulunmuş, davalı ise davacının kendi işini belirlemek için istifa ederek işten ayrıldığını savunmuştur. Ancak dosya dahilinde bulunan işten bölünme bildirgesi incelendiğinde davacının imzasının bulunduğu ve işten bölünme nedeni olarak kod 3 (istifa) çıkış kodunun gösterildiği anlaşılmıştır. Keza davacı göre şirket WhatsApp grubuna gönderilen mesajda şirket çalışanlarına karşın olarak ‘Merhaba şirketteki 14 takvim egzersiz hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, cümbür cemaat hakkını helal etsin ’ biçiminde açıklama yapıldığı görülmüştür. Buna kadar davacının işten kendisinin ayrıldığının kabulü gerekirken yazılı şekilde meslek akdine haksız bir şekilde son verildiğinin kabulü ile kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin hüküm altına alınması yanlış olup bozma nedenidir. Temyiz olunan Alan Adliye Mahkemesi kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.”

WhatsApp'tan helallik istedi tazminatından oldu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum