Yargıtay eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti

Yargıtay eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti, Yargıtay, kumar bağımlısı ve eve sürekli ayyaş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti.

Yargıtay eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti
01 Ocak 2022 - 02:32
Yargıtay eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti,

Yargıtay, kumar bağımlısı ve eve sürekli ayyaş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti. Yüksek duruşma; sürekli olarak sarhoş olmak, kumar oynamak ve taşkınlık çıkarmak nedenleriyle öteki benzer lehine manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Bölge adliye mahkemesince kabul edilen ve gerçekleşen davalı erkeğin içki alarak kesintisiz sarhoş olduğu, taşkınlık çıkardığı, kumar oynadığı, evde sürekli kavga ve tartışmaların olduğu şeklindeki boşanmaya sebep olan bütün kusurlu davranışları bununla birlikte kadının şahsiyet haklarına saldırı niteliğindedir. Öyleyse davacı kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174/2. maddesi koşulları oluşmuş olup tarafların idareli ve sosyal durumları, fiilin ağırlığı ve hakkaniyet kuralları gözetilerek şikayetçi bayan yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken yazılı şekilde bu isteğin reddi doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir."

Yargıtay eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum