Yeğenden amcaya müebbet hapislik iftira! Karar açıklanınca ağlayarak itiraf etti! haberi

Yeğenden amcaya müebbet hapislik iftira! Karar açıklanınca ağlayarak itiraf etti!, Gündem Haberleri.

Yeğenden amcaya müebbet hapislik iftira! Karar açıklanınca ağlayarak itiraf etti! haberi
22 Ocak 2022 - 16:18
Yeğenden amcaya müebbet hapislik iftira! Karar açıklanınca ağlayarak itiraf etti!, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

KAYSERİ'de, 8 sene önce evinde pompalı tüfekle öldürülen Cemal Uzun'un (40) ceza şüphelisi olarak geçen sene tutuklanan kardeşi Nuri Uzun (38), karar duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Durum sırasında yaralanan, polise, 'Amcamın elinde tüfek gördüm' deyip, mahkemede ise ifadesini baskıyla verdiğini öne süren maktulün kızı Adeviye H. ağlayarak, "Anne, benim yüzümden oldu. Ben kötüleme attım. Yalvarırım, amcamı bırakın" dedi.

Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesi'nde 3 Haziran 2014 ’te Cemal Uzun, evinde pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Durum tarihinden 2 hafta önce nişanlanan kızı Adeviye H. (15) ise kolundan ve karnından bıçaklandı. Tedavisinin ardındaki sağlığına kavuşan Adeviye H., ifadesinde kar maskeli şahısların altınlarını çalmaya kalkıştığını, bu sırada kolundan ve karnından bıçaklandığını, odasından meydana çıkan babasının da çıkan arbedede vurularak öldürüldüğünü söyledi. O dönem olayla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelilere ulaşılamadı.

Olayla hiçbir alakam değil
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Canice Büro Amirliği ekipleri, 2021 yılında dosyayı her tarafta açtı. Ekipler, Kayseri genelinde bine yakın kişiyle yüz yüze görüştü. Ekipler, aile bireyleri üstünde yoğunlaştı. Olay sırasında bıçaklanan, sonraki dönemde ise evlenen Adeviye H. ifadesinde, "Babam, nişanlımla uygunsuz konuşmalarımı duydu. Arkasından tartışma etmeye başladık, nişanda takılan altınları istedi, daha sonra da nişanı atacağını söyledi. Tekme attım. O da beni bıçakladı. Daha Sonra amcam sesi duyunca geldi. Holde babamla konuşup bir odaya kilitledi. Ardındaki da amcamın elinde bir tüfek gördüm" dedi.

'Kardeşi bilerek öldürmek'ten yargılandı
Ekipler, Cemal Uzun ’un eşi Fadime Uzun, kardeşi Nuri Uzun ile onun eşi Nejla Uzun'u gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden şüphelilerden Nuri Uzun, tutuklandı, diğerleri ise hür bırakıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlanarak Nuri Uzun hakkında, 'kardeşi mahsus öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ben, muhakkak ağabey katili değilim
Kayseri 1'inci Ağır Cinayet Mahkemesi'nde davalı Uzun'un yargılanmasına devam edildi. Davanın 3'üncü duruşmasında davalı Uzun ile ölen Cemal Uzun'un müşteki yakınları hazır bulundu. Mahkeme savcısı, önceki duruşmada verdiği mütalaasını yeniden ederek, sanık Nuri Uzun'un 'kardeşi bile bile öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Nuri Uzun ise, savcılık ifadelerini tekrar edip, ağabeyini öldürmediğini belirterek, "Benim olayla hiçbir alakam yok. Suçsuzum. Ağabeyimin gerçek katillerinin bulunmasını istiyorum. Polis, bana 3 gün boyunca baskı yaptı. Ben, muhakkak ağabey katili değilim. Polisler bir senaryo yazdılar, haya bölgemi sıkarak, bana zorlama yaptılar. Hakiki suçluların bulunmasını istiyorum" dedi.

'Polisin baskısıyla amcamın adını verdim'
Önceki duruşmada, olayda bıçakla yaralanan Cemal Uzun'un kızı Adeviye H., polisin baskısıyla amcasının ismini verdiğini iddia ederek, "Amcam, suçsuz yere 3 aydır cezaevinde. Amcamın başını yaktım. Polislerin baskısıyla ifade verdim. Yalvarırım, amcamı tahliye edin. Amcam, durum günü bize bir şey yapmadı. Polisin baskısıyla bu şekilde söyledim. Amcam, suçsuz. Onun başını ben yaktım. Ona iftira attım. Bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm. Amcamın yüzüne bakmaya utanıyorum. pişmanlık çekiyorum" ifadelerine yer verdi.

Uzun kardeşlerin annesi Havva Uzun da duruşmada, "Oğlum katil yok. Bize acıyın. Eğer Nuri katil olsa size ellerimle teslim ederim. Oğlum suçsuz" dedi.

Gerçek katiller haricen eminim oysa bize gülüyorlardır
Uzun kardeşlerin kız kardeşi Ş.U. ise, "Ağabeyimin katili dıştan elini kolunu sallayıp gezerken, benim öteki kardeşim ise cezaevinde yatıyor. Ağabeyimin reel katilleri bizim içinde bulunduğumuz bu duruma eminim fakat gülüyordur. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Yargılayacaksanız hepimizi yargılayın" diye konuştu.

Karar açıklanınca ağlayarak 'Amcamı ben mağdur ettim' dedi
Sanık Nuri Uzun, bugün karar duruşmasında baskın karşısına çıktı. Duruşma heyeti, suçlamaları reddeden Nuri Uzun'u, 'kardeşi kasıtlı olarak öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, peşinde da 'iyi hal' indirimi uygulayarak cezasını müebbet hapse düşürdü.

Davada 3 kere açıklama değiştiren Adeviye H., karar sonrası gözyaşları içinde, "Anne, benim yüzümden oldu. Amcamı ben mağdur ettim. Yalvarırım bırakın" dedi.

Yeğenden amcaya müebbet hapislik iftira! Karar açıklanınca ağlayarak itiraf etti!, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum