Yerli otomobil TOGG dünyada büyük yankı uyandırdı: TeknoTürkler geliyor

Yerli otomobil TOGG dünyada büyük yankı uyandırdı: TeknoTürkler geliyor, TÜRKİYE'nin yerli otomobili Togg'un ABD'de dünya lansmanına çıkmasının arkasından yabancı basında araba uzmanları çarpıcı yorumlarda bulundu.

Yerli otomobil TOGG dünyada büyük yankı uyandırdı: TeknoTürkler geliyor
18 Ocak 2022 - 22:53
Yerli otomobil TOGG dünyada büyük yankı uyandırdı: TeknoTürkler geliyor,

TÜRKİYE'nin yerli otomobili Togg'un ABD'de dünya lansmanına çıkmasının arkasından yabancı basında araba uzmanları çarpıcı yorumlarda bulundu. En sinyâl açıklama ise 'TeknoTürkler' oldu.

ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2022'de ilk defa milletlerarası arenada doruk bildiren Türkiye'nin yerli otomobili Togg, dünya otomotiv sektöründen büyük beğeni topladı.

Fuar baştan başa keza tanıdık olmayan basın hem de küresel otomotiv devleri Togg'u hayranlıkla izledi. Fakat Türkiye ’de bazı yayınlama kuruluşları ve sosyal medya trolleri, "Fuarda görülen otomobil bu haliyle yollara çıkmayacak" biçiminde bilinçsizce yorumlarda bulundu. Türkiye'nin mega projelerine balçık atmayı görev haberdar olan bu kesimlerin küresel otomotiv sektöründen bihaber olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Togg tarafından bu nesil haberler ve yorumlarla ilgili bir yorumlama yapma gereği duyulmazken sektör temsilcileri, "Bu nesil organizasyonlarda 'vizyon otomobilleri' sergilenir. Bu da markanın gelecek planları hakkında insanlara sağduyu sağlar. Birçok marka uzay çağı tarzı otomobillerini bu fuarda sergiledi lakin hiçbir ülkeden, 'Bu araç böyle yola çıkmayacak' biçiminde yorumlar gelmedi" diyerek yapılan yorumlara cevap vermiş oldu.

Yeni bir devir açacak
Togg'un dünya sahnesine birincil adımı yabancılar göre, "TeknoTürkler geliyor" diye yorumlandı. Otomotiv dünyasının manâlı isimleri Togg'u gördükten sonradan, "Bu cins işleri Çinlilerden beklerdik. Pandemiye karşın Türkler bizleri çok şaşırttı. Apple veya Samsung'un son teknolojik ürünü gibi görünüyor. Togg, dünya otomotiv sektöründe yeni bir devir başlatacağa benziyor" gibi yorumlar yapıldı.

Yerli otomobil TOGG dünyada büyük yankı uyandırdı: TeknoTürkler geliyor, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum