YSK seçime girecek partileri açıkladı | Listede hangi partiler var? haberi

YSK seçime girecek partileri açıkladı | Listede hangi partiler var?, Gündem Haberleri.

YSK seçime girecek partileri açıkladı | Listede hangi partiler var? haberi
18 Şubat 2022 - 16:47
YSK seçime girecek partileri açıkladı | Listede hangi partiler var?, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçe tercih kurulları ile Yurt Dışı İlçe Tercih Kurulunun kuruluş ve ilkelerini belirledi.

YSK'nin il ve ilçe seçim kurulları ile Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun kuruluş esas ve ilkeleri belirlenmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, bu kurulların iki yıllık ödev sürelerinin bu ay dolması sebebiyle 298 sayılı Seçimlerin Esas Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereği, ocak ayının son haftası içinde iki sene zaman ile görev yerine getirmek üzere her tarafta kurulların oluşturulmasının gerektiği ifade edildi.

böylece il ve ilçe tercih kurullarıyla Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun, 298 sayılı Kanun'un 15, 18 ve 19. maddelerinde yazılı usullere göre iki sene süre için tekrar kurulmalarına karar verildi.

Kararda, bu partilerin Adalet ve Yeniden Yapılanma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Millet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Serbest Dava Partisi, İYİ Parti, Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Bitmiş Refah Partisi olduğu belirtildi.

YSK seçime girecek partileri açıkladı | Listede hangi partiler var?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum