Yunanistan'dan Türkiye hezimeti itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı haberi

Yunanistan'dan Türkiye hezimeti itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı, Gündem Haberleri.

Yunanistan'dan Türkiye hezimeti itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı haberi
27 Ocak 2022 - 23:44
Yunanistan'dan Türkiye hezimeti itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

YUNANİSTAN basını ABD'nin Türkiye'nin bypass edilmeye çalışıldığı EastMed doğal gaz projesinden desteğini çekmesi sonrası Kiriakos Miçotakis hükümetine yüklenmeye devam ederken, "Politikalar hiçbir işe yaramıyor. Tüm dostlarımız bizi sattı" dedi.

AVRUPA'nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak nedeniyle Türkiye bypass edilerek İsrail'den Kıbrıs'a ve Avrupa'ya doğal gaz tedarik yolu oluşturulması projesi yürütülüyordu. ABD; Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsrail'in oluşturduğu konsorsiyum göre gündeme getirilen EastMed projesine desteğini bir non-paper (bağlayıcılığı olmayan evrak) ile geri çekti.

"Bütün dostlarımız bizi sattı"
İsrail medyası, "ABD, Türkiye'yi sinirlendirmek istemiyor. Tek seçeneğimiz itaat etmek" diyerek itirafta bulunurken bu gelişme Yunanistan açısından da bir yenilgi olarak görülüyor. Yunan medyasında meydana çıkan haberlerde, "Tüm dostlarımız bizi sattı" yorumunda bulunularak Kiriakos Miçotakis hükümetine eleştiriler yöneltildi.

"Türkiye karşıtı hamleler bir bir çökmeye başladı"
Yunan basınında Doğu Akdeniz'de seri yaşanan olumsuz gelişmelerle Yunanistan'ın şok üstüne şok yaşadığı, Miçotakis hükümetinin planlarının Türkiye'nin karşı hamleleriyle birer birer çökmeye başladığı ifadeleri yer aldı.

"Dışişlerinin ışıkları sönmüyor"
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın tenkit oklarının hedefinde olduğu belirtilerek, "Yunanistan Dışişleri Bakanlığının ışıkları günün 24 saati gece gündüz sönmüyor. Başbakan Miçotakis, Dışişleri Bakanı Dendias'a hesap sormaya hazırlanıyor. Dendias ise son hamleler olarak Türkiye'yi bu defasında Fransa öncülüğünde ve yardımıyla Avrupa Birliği (AB) üzerinden sıkıştırmaya çalışıyor" denildi.

"Erdoğan akıllıca hamleler yapıyor"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zekice adımlar attığı vurgusu yapılarak, "Erdoğan'ın akıllı hareketleri sonucunda şimdi bundan böyle Miçotakis hükümetini ne ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ne de Emmanuel Macron'un Fransa'sı kurtaramaz. Yaz öncesi seçime hazırlıklı olalım" görüşüne yer verildi.

Yunanistan'dan Türkiye hezimeti itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum