Yüzde 70 engelli raporu olmasına PKK 'lılar kaçırdı! Acılı kardeş: Beynini yıkamalarına müsade verme haberi

Yüzde 70 engelli raporu olmasına PKK ’lılar kaçırdı! Acılı kardeş: Beynini yıkamalarına müsade verme, Gündem Haberleri.

Yüzde 70 engelli raporu olmasına PKK 'lılar kaçırdı! Acılı kardeş: Beynini yıkamalarına müsade verme haberi
05 Şubat 2022 - 17:25
Yüzde 70 engelli raporu olmasına PKK ’lılar kaçırdı! Acılı kardeş: Beynini yıkamalarına müsade verme, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları kadar dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 887. gününde de devam ederken, 7 yıldır kardeşinden haber alamayan abla Ruken Canbey, "Kardeşim 2015 yılında yüzde 70 engelli raporu olmasına karşın bir şekilde PKK'lılar tarafından kaçırıldı" dedi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları göre kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da öbür kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 887. gününde de sürüyor. Aileler çocuklarına kavuşmak için kararlı bir şekilde eylemlerini sürdürürken, 2015 yılında dağa kaçırılan kardeşi Muhammed Canbey için nöbete katılan abla Ruken Canbey, kardeşini HDP ve PKK ’dan istedi.

Kardeşinin HDP ’liler tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü bahis eden Ruken Canbey, “Ben yüzde 70 engeli olan kardeşim Muhammet için buradayım. Kardeşim 2015 yılında yüzde 70 engelli raporu olmasına karşın bir şekilde PKK ’lılar kadar kaçırıldı. Kardeşimin hem psikolojik sorunları vardı hem de yüzde 70 engelliydi. Kaçırdılar, bunun diğer bir açıklaması değil. 2015 yılından bu yanlamasına da hiçbir şekilde haber alamıyoruz” diye konuştu.



"Senin beynini yıkamalarına müsade verme"
Kardeşine teslim olması için de çağrıda bulunan abla Canbey, “Buradan kardeşime sesleniyorum, asker ile polisi nerede bulursa teslim olsun gelsin eve, dönsün gelsin kardeşimi istiyoruz. Biz seni fazla özledik orada senin beynini yıkamalarına izin verme” biçiminde konuştu.

Yüzde 70 engelli raporu olmasına PKK ’lılar kaçırdı! Acılı kardeş: Beynini yıkamalarına müsade verme, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum